Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

`Fietsendief' in actie op Middenbaan

BARENDRECHT (dinsdag 18 april 2006) ­ Vrijdag 21 april wordt op de Middenbaan voor theater Het Kruispunt om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.00 uur een Fietsendiefstalshow opgevoerd in het kader van de campagne `Dit pikt geen dief. Het is uw fiets!'. Een als fietsendief vermomde acteur laat aan de hand van voorbeelden zien hoe gemakkelijk het stelen van een fiets in de praktijk is. De campagne is een gezamenlijk initiatief van de politie, de Barendrechtse rijwielhandelaren, de Fietsersbond en de gemeente Barendrecht in het kader van de integrale aanpak van het fietsdiefstalprobleem. De ver- schillende partijen zijn op vrijdag 21 april ook op de Middenbaan aanwezig om voorlichting te geven over goede sloten en veiligheid van fietsbezitters.

Het aantal fietsdiefstallen in Barendrecht is de laatste jaren hoog. Bij de gemeente komen regelmatig klach- ten binnen van mensen van wie de fiets is gestolen. In juni 2004 heeft de gemeenteraad fietsdiefstal als één van de speerpunten van het Integraal Veiligheidsbeleid aangemerkt. Analyses van de politie wijzen uit dat de manier van stallen van de fiets veelal te wensen overlaat. Verder wordt het belang van registratie van de fiets onderschat en te weinig aangifte gedaan van fietsdiefstal. Door middel van de gezamenlijke campagne hopen politie, Barendrechtse rijwielhandelaren, Fietsersbond en gemeente hier verandering in te brengen.

Fietsendiefstalshow
Al meer dan drie jaar trekt de Fietsendiefstalshow door het land. Wie met eigen ogen ziet hoe gemakkelijk het stelen van een fiets kan zijn, denkt voortaan wel twee keer na bij het stallen van een kostbare fiets. In de visueel aantrekkelijke show worden slechte fietssloten opengebroken en verkeerd gestalde fietsen `gesto- len'.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht