Stichting Bouw Research

BAM Civiel Midden is ´Digitale aannemer´ 2006

BAM Civiel Midden, een werkmaatschappij van Koninklijke BAM, is gekozen tot Digitale Aannemer voor 2006. Met de website www.bouwjeeigenbrug.nl wonnen zij de prijs, een fraai kunstwerkje en een certificaat. BAM ontving de prijs op de beurs Bouw&ICT, uit handen van Jan van Tuinen, algemeen directeur van Bouwend Nederland. Andere genomineerden waren Aannemingsbedrijf Hofmans Wonen B.V. uit Cuijk, vanwege haar website www.hofmanswonen.nl, en BAM Utiliteitsbouw regio Maastricht vanwege de succesvolle inzet van een digitaal portal van AnyWare.

Jaarlijks reikt Bouwend Nederland de prijs voor de Digitale Aannemer uit aan een lidbedrijf dat zich onderscheidt door een vernieuwend gebruik van ICT in de bedrijfsvoering. De jury heeft bij de beslissing gekeken naar het marktpotentieel van de toepassing, de mate van innovatie, gebruiksvriendelijkheid, uitstraling op andere bouwbedrijven, de bijdrage aan de kwaliteit van het bouwproces of product en de interne organisatie en acceptatie.

BAM Civiel Midden ontving de prijs vanwege de vernieuwende wijze waarop zij de site inzetten voor de benadering van potentiële klanten. Bezoekers van de website kunnen zelf, via het Click & Construct-concept, eenvoudige verkeersbruggen ontwerpen en daarvoor een prijsindicatie opvragen.

De jury ziet naast de toepassing bij een brug ook voor andere bouwwerken mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van verbouwingen, zoals een serre of een dakkapel. Hierdoor wordt de manier om klanten te benaderen interessant voor veel andere bouwbedrijven, ook kleinere. Hier is veel behoefte aan.

Bij de uitreiking van de prijs ging de heer Van Tuinen nader in op de visie van Bouwend Nederland op ICT. Als vertegenwoordiger van ongeveer 5000 bouwbedrijven in de bouw- en infrasector, zet Bouwend Nederland zich in voor een bredere toepassing van ICT in de bouw. Van Tuinen benadrukte dat ICT zien wel als een hulpmiddel moet worden gezien.´´ICT-hulpmiddelen staan in dienst van, maar zijn tegelijk onontbeerlijk bij de voornaamste bezigheid van de sector; het bouwen. ICT-gebruik begint bij de basis, de gebruiker. Het is daarom zeer belangrijk dat de behoefte van die gebruiker centraal komt te staan bij de ontwikkeling van hulpmiddelen. Bouwend Nederland wil daarom in de relevante ICT-initiatieven een centrale rol spelen om die afstemming te verbeteren.´´ dinsdag 18 april 2006