Openbaar Ministerie

OM Arnhem dagvaardt ambulancebestuurder voor dodelijke aanrijding

Arnhem, 20 april 2006

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de 31-jarige ambulancebestuurder te dagvaarden, voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Duiven.

Het ongeval gebeurde op 30 november 2005 op de kruising van de Oostsingel met de Broekstraat in Duiven. De ambulancebestuurder kwam in botsing met een personenauto waarin een 9-jarige jongen zat. De jongen overleed aan zijn verwondingen.

De verkeersongevallendienst heeft het ongeval uitgebreid onderzocht. Naar aanleiding van de bevindingen en na bestudering van het proces-verbaal, heeft het OM besloten de zaak aan de rechter voor te leggen.

Door de verkeersongevallendienst is onder meer onderzocht wat de bij het ongeval betrokken personen al dan niet hebben kunnen waarnemen vanuit de verschillende posities waarin zij zich tijdens het ontstaan van het ongeval bevonden, hoe hard de ambulance heeft gereden en of gebruik werd gemaakt van optische- en geluidssignalen.

De bestuurder wordt verweten het misdrijf als vermeld in artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994, als deelnemer aan het verkeer zich zodanig gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood.

Op 9 juni 2006 zal de zitting plaatsvinden bij de meervoudige kamer van de rechtbank te Arnhem. Tot de zitting zullen er geen verdere mededelingen gedaan worden met betrekking tot deze zaak.