Ingezonden persbericht


https://www.binck.com/nl/welkom/over_binckBank/persberichten.asp

Persbericht

Amsterdam, 21 april 2006

Binck wijzigt tarieven

In reactie op de berichtgeving omtrent de nieuwe tariefstructuur van ABN AMRO laat BinckBank N.V. (Binck) hierbij het volgende weten.

Kalo Bagijn, bestuurslid
"Binck is al jaren voorloper op het gebied van online beleggen als het gaat om prijs, kwaliteit en service. Wij zijn verheugd dat ABN AMRO zich nu gedeeltelijk conformeert aan het prijsniveau van Binck en ons voorbeeld van een tariefvergelijker volgt. Door ons onderscheidend vermogen op het gebied van kwaliteit en service bieden wij echter veel meer `value for money'. De combinatie van lage tarieven, hoge kwaliteit en uitmuntende service stelt ons in staat die positie te behouden en in de toekomst verder uit te bouwen".

Ook na de verlaagde tariefstructuur van ABN AMRO, behoren de tarieven van Binck tot de laagste van Nederland. Tarieven voor opties wijken optisch af in het voordeel van ABN AMRO; met de door Binck gehanteerde staffel op basis van retourprovisie is de actieve(re) optiebelegger bij Binck echter goedkoper uit. Ter bevordering van de transparantie zal Binck haar tarieven voor opties per 1 mei aanpassen.
Aandelen Euronext Binck Vanaf 8 + 0,10% tot 6 + 0,06%
ABN AMRO 8 + 0,10% (geen staffels)
Opties
Binck 3 tot 10 contracten en 2,50 daarboven > 5.000 contracten per kwartaal; 2,25 over alle contracten ABN AMRO 3 tot 10 contracten en 2,50 daarboven
Aandelen overige beurzen Europa Binck 15 tot 0,15% (all in)
ABN AMRO 8 + 0,15% + kosten corresponding banks (=0,2%) Aandelen USA
Binck $ 15 + 0,15% (all in)
ABN AMRO 8 + 0,15% + kosten corresponding banks = Aandelenkoers t/m 1,75 + 0,2%
Aandelenkoers boven 1,75 + 0,03 per aandeel

Bovendien brengt Binck geen verborgen kosten zoals regeltarief, dividend- en couponprovisie en opslagen bewaarloon voor buitenlandse aandelen in rekening.

Binck biedt het meest uitgebreide product op het gebied van online beleggen. Zo beschikt een belegger bij Binck gratis over onder andere:

- realtime streaming koersen;

- realtime streaming diepte van het orderboek;
- realtime financieel en economisch nieuws;
- technische analyse van Tostrams;

- adviezen van binnen- en buitenlandse banken;
- een uitgebreide bedrijvendatabase met de belangrijkste kerncijfers.

Op basis van de compleetheid en hoge kwaliteit van het product, alsmede de uitmuntende service hebben diverse onafhankelijke onderzoekers Binck in de loop der jaren meerdere keren uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland. Daarnaast

Pagina 1 van 2

blijkt uit onderzoek onder onze klanten dat 97,6% tevreden tot zeer tevreden is over de dienstverlening van Binck. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot de groei van het aantal klanten van circa 20.000 beleggers ultimo 2004 naar ruim 39.600 in het eerste kwartaal van dit jaar.

Informatie over BinckBank:

BinckBank is een volledig geautomatiseerde internetbroker voor particuliere en professionele beleggers.

BinckBank werd in diverse onafhankelijke onderzoeken uitgeroepen tot beste Nederlandse internetbroker (Beursbulletin en Beursplaza) en kwam als goedkoopste voor de lange termijn belegger naar voren in het onderzoek naar internetbrokers van de Consumentenbond (september 2005).

Particuliere beleggers kunnen bij BinckBank online en telefonisch hun effectenorders plaatsen op alle belangrijke effectenbeurzen. BinckBank biedt particuliere beleggers een zeer compleet product, met onder andere realtime streaming koersen en nieuws, diepte van het orderboek, research en analyses, tegen de laagste tarieven van Nederland.

Voor professionele klanten (vermogensbeheerders en commissionairs) biedt BinckBank een zeer compleet, kwalitatief hoogwaardig product op basis van een geïntegreerde online administratie- en handelsapplicatie. Enerzijds voert BinckBank effectenorders uit in opdracht van deze klanten, anderzijds verzorgt BinckBank op volledig geautomatiseerde basis de gehele effectenadministratie en rapportage.

BinckBank is onderdeel van het beursgenoteerde Binck NV.

Persvoorlichting:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372
jvanstaveren@binck.nl

Binck N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com

Pagina 2 van 2


---- --