Gemeente De Wolden

Paraafstukken B&W-vergadering
d.d. 4 april 2006

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:

1. BMO Voortgang klachtenrapportage - Kennisgenomen van brief- alarmontvangers brandweer. wisseling en klachtenrapportages.
- Ontwikkelingen afwachten en vanuit De Wolden verder geen actie ondernemen in de richting van de RBD.


2. OW Beeldbestek 2006-03. Opdracht verlenen Groenonderhoud Ruinen e.o.
gewijzigde hoeveelheden en
prijsaanbieding.


3. VROM Toepassing artikel 19 lid 2 Voeren artikel 19 lid 2 vrijstelling vrijstelling WRO voor het WRO voor het houden van buurt- houden van buurt- en en dorpsfeesten. dorpsfeesten voor:

1. De Drentse Daver dagen te Ruinerwold.

2. Het Wijkerfeest in de Wijk.


4. VROM Aanvraag om Aanvrager conform besluit beschikbaarstelling van een berichten dat het innemen van aangewezen ligplaats op de door aanvrager woonschepenligplaats of nog aangegeven locaties in strijd is met aan te wijzen de provinciale en gemeentelijke woonschepenligplaats in regelgeving. gemeente de Wolden.


5. VROM Financiële bijdrage project - Er wordt ingestemd met het Streekeigen huis en erf. verstrekken van een gemeentelijke bijdrage van over de periode 2006-2008 voor het project Streekeigen huis en erf.
- Dit project vloeit voort uit het samenwerkingsverband Samen over de Reest.


6. VROM Handhaving parkeerplaats 1. Handhavingtraject afsluiten. Nolderwoud. 2. Brief verzenden.

Paraafstukken B&W-vergadering
d.d. 4 april 2006
Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:


7. VROM Bestemmingsplan zandwinning De raad voorstellen het Traandijk te Echten. bestemmingsplan vast te stellen en de ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren.


8. VROM Gebruikmaking recht van eerste Besluiten om gebruik te maken van koop Julianaweg 28 te de Wijk. het recht van eerste koop zodra de contractueel vastgelegde situatie zich voordoet.


9. BMO Eerste rapportage 2006 over de 1. V.k.a. stand van zaken afhandeling 2. Ter kennis brengen van de toezeggingen/klachten etc. betrokken afdelingen. verenigingen voor 3. Ter kennis brengen van de dorpsbelangen. besturen van de verenigingen voor dorpsbelangen.


10. VROM Handel in personenauto's in Middels aanvraag milieu- strijd met bestemmingsplan en vergunning en partiële herziening milieuvergunning perceel Jan bestemmingsplan de illegale Haarstraat 14 te Kerkenveld. situatie ongedaan maken.


11. BMO Optimalisering bluswater- V.k.a. voorziening gemeente De
Wolden.


12. BMO Aanvraag standplaats- Aanvraag afwijzen. vergunning voor vishandel te
Urk.


13. WSO Aanpassen gebruiksbepalingen De aangegeven gebruiks- sporthallen, sportzaal en bepalingen worden aangepast. gymlokalen.


---- -- Besluitenlijst B&W-vergadering
d.d. 4 april 2006

Aanwezig:
Sj. Kremer - burgemeester
A. v.d. Ziel - wethouder
L. Koster - wethouder
A. Damming - wethouder
A.A.N. van Walstijn - secretaris

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:

1. Vaststellen besluitenlijsten van Conform 28 maart 2006


2. VROM Inzamelen van afval met de Conform met de volgende minicontainer (containerbeleid) opmerkingen:
· De bedrijvenlijst actualiseren.
· Voor wat betreft aan de gemeente gelieerde organisaties onderzoeken op welke wijze dit gemakkelijk door de gemeente kan worden geregeld en uitbesteed, waarbij voldaan wordt aan alle wettelijke verplichtingen.


3. VROM Uitbreiding Brummerij Medewerking verlenen door middel Ruinerwold van een art. 19 lid 1 procedure.
4. VROM/OW Visie op het dorp Zuidwolde - Het college stemt in met de notitie onder voorbehoud van toetsing van de voorgestelde procedure en planning.
- Ten aanzien van de nadere uitwerking ziet het college graag op korte termijn een plan van aanpak tegemoet.
- Ook stemt het college in met de inzet van intermediair Broekhuis voor de ontwikkeling van detailhandel aan de Hoofdstraat.
5. BMO "Ombuds"jaarverslag 2005 en Conform met de opmerking op overzicht "interne" klachten- korte termijn een gesprek te procedure plannen met de ombudsman.

Besluitenlijst B&W-vergadering
d.d. 4 april 2006

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:

6. VROM "het huisje" aan de - Gelet op de voorwaarden Oshaarseweg 23 te Echten die verbonden waren aan het verlenen van een bouwvergunning dient het betreffende object gesloopt te worden conform de termijnen zoals opgenomen in de vergunning.
- Tevens wijst het college in deze op de precedent- werking.


---- --