Ingezonden persbericht


Beuronline: Chris Locke: minimaal 20% correctie

AMSTERDAM (redactie BeursOnline)-Technisch analist Chris Locke, van Oystercatcher Management, voorziet dat de AEX aan het eind van het jaar minimaal 20% lager staat.

De kracht van de opwaartse beweging is volgens hem sinds de bodem op oktober van vorig jaar afgenomen. Bij elke correctie nam de kracht verder af en nu is de rally volgens de analist, die wekelijks op de financiële nieuwszender CNBC verschijnt, bijna teneinde. De Amsterdamse beursgraadmeter kan nog verder klimmen naar 480 punten, waarna de correctie volgens Locke ingezet zal worden. Deze maand en in mei bevindt de AEX-index volgens hem in een toppende fase.

De correctie kan de beursgraadmeter in eerste instantie terug laten vallen naar het 50-daagse gemiddelde (460 punten). Dit is volgens Locke een cruciale steun. Als de index onder dit niveau zakt, kan de beursgraadmeter verder dalen naar het 200-daagse gemiddelde (428 punten), wat volgens hem een "zeer cruciale steun" is. Als de AEX ook onder dit niveau zakt, kan de beurs terug naar minimaal 380 punten.

De analist is nog steeds op lange termijn optimistisch over goud en is van mening dat het edelmetaal beter zal presteren dan aandelen. Gisteren zagen we volgens hem een belangrijke top in de goudprijs. De huidige daling kan gezien worden als een correctie in een opwaartse trend die tot 2010 en langer kan aanhouden.

Volgens Locke dalen de prijzen van goud en zilver wel tussentijds als aandelen onder druk komen te staan.

Satilmis Ersintepe
BeursOnline BV
Herengracht 491
1017 BT Amsterdam
T +31 (0)20 - 530 9898
F +31 (0)20 - 530 9398
s.ersintepe@beursonline.nl
W www.beursonline.nl