Verzamelberichten vrijdag

's0Hertogenbosch, 21-04-2006

Veelpleger vernielt ruit

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 30-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man had van een woning aan de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch een ruit vernield. De man, een veelpleger, is voor verder onderzoek ingesloten.

Drugsdealer aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 23-jarige man s-Hertogenbosch aangehouden. Op de Oeterselaan in s-Hertogenbosch werd door politiemensen gezien dat de man aan het dealen was. Hij werd ter plaatse aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek hij in het bezit van 53 bolletjes, vermoedelijk cocaïne, en een flink geld bedrag. De drugs zijn in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 20-jarige vrouw uit Vught aangehouden. De vrouw werd in een winkel aan de Markt betrapt toen ze drie kledingstukken wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

Te hard en te veel gedronken

s-Hertogenbosch Donderdagavond, rond 21.00 uur, werd op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch een 25-jarige man uit Nieuwaal bekeurd. Hij reed 74 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Ook bleek hij te veel gedronken te hebben om met een auto te mogen rijden. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

Jongeren aangehouden voor vernieling

Drunen Donderdagavond zijn twee jongeren, 14 en 21 jaar uit Drunen, aangehouden. Ze werden door politiemensen betrapt toen ze een vuilnisbak aan de Prins Hendrikstraat in Drunen vernielden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag, even na 05.00 uur, zijn twee jongeren, 20 en 22 jaar, uit s-Hertogenbosch aangehouden. De twee hadden aan de Citadellaan in s-Hertogenbosch verkeersborden vernield ook bij een daar gelegen roeivereniging hadden ze vernielingen gepleegd. Alle door hen vernielde spullen werden in het water gegooid. Het tweetal is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aanhouden voor bedreiging

Boxtel Donderdagmiddag is een 49-jarige man uit boxtel aangehouden. De man werd op de Stationsstraat in Boxtel gecontroleerd. Daarbij bleek, dat de man nog een straf van 32 dagen moest ondergaan. De man werd daarop aangehouden. Bij zijn aanhouden en het transport van het politiebureau bedreigde hij de politiemensen. De man is vervolgens in verband met deze bedreiging aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Te veel gedronken

Liempde In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01.30 uur, werd op de Boxtelseweg in Liempde een 17-jarige jongen uit boxtel bekeurd. Hij reed met een snorfiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

Auto gestolen bij woninginbraak

Berlicum In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan het Braakven in Berlicum. Aan de achterzijde van de woning werd een raam opengebroken. Uit de woning werden bankpassen, autopapieren en autosleutels gestolen. Met de sleutels werd de bij de woning geparkeerd staande auto, een bruine Volvo XC70 2.5T gestolen. Het kenteken van de auto is 92-RZ-JN.

Vrouw aangehouden met vals paspoort

Vught Vrijdagmorgen is op de Lunettenlaan in Vught een 22-jarige vrouw uit Keulen aangehouden. De vrouw werd gecontroleerd en overhandigde een paspoort. Bij de controle bleek dat het een vals paspoort was. De gegevens die de vrouw opgaf waren ook anders dan in het paspoort. De Vrouw is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Veghel Donderdagmiddag is een 17-jarige bromfietser uit Erp bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen reed over de Karel Doormanstraat in de richting van de Evertsenstraat in Veghel. In de bocht is hij waarschijnlijk op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer gekomen, waar hij frontaal in aanrijding kwam met een daar rijdende auto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Veghel. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Man aangehouden voor heling

Uden In de nacht van donderdag op vrijdag, werd op de Morgenweg in Uden een auto gecontroleerd. In de auto troffen de politiemensen een tiental memorycards. De 30-jarige bestuurder uit Boekel gaf aan deze te hebben gekocht, terwijl hij wist dat ze van diefstal afkomstig waren. De man is aangehouden voor heling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Rijden onder invloed

Uden In de nacht van donderdag op vrijdag, even na 01.00 uur werd op de Oranjestraat in Uden een 47-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 2 uur.


-----

Uden Dezelfde nacht, even voor 02.00 uur, werd op de Koopmanstraat in Uden een 49-jarige vrouw uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg ze een rijverbod van 1 uur.

Aangehouden voor diefstal brood

Uden In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Sint Janstraat in Uden een auto gecontroleerd. Heel de kofferruimte van de auto lag vol met brood. Dit bleek even eerder bij een winkel aan de Sint Janstraat te zijn gestolen. Het brood stond in rekken op een afgesloten binnenterrein achter de winkel. De twee inzittenden van de auto, een 28-jarige man uit Best en een 21-jarige vrouw uit Beek en Donk zijn aangehouden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Oss Donderdagmiddag is een 35-jarige man uit Oss aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 29-jarige echtgenote in hun woning in Oss te hebben bedreigd en mishandeld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Man aangehouden voor mishandeling

Oss Donderdagmiddag is een 21-jarige man uit Oss aangehouden. Even eerder die middag werd gemeld dat hij bij een woning in Oss vernielingen had gepleegd. Toen politiemensen de man die de vernielingen zou hebben gepleegd op de Jupiterweg in Oss zagen lopen, zagen ze dat de man een voorbijganger in het gezicht sloeg. Hierop is de man onder hevig verzet aangehouden. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de man eerder die dag ook een brandje had gesticht in een brievenbus van een flat aan de Saturnusstraat in Oss.

Getuige flipperkastspel bedreigd Twee man aangehouden

Oss/Lith - De politie heeft dinsdagmorgen twee jongemannen van 16 en 18 jaar aangehouden in hun woning in Lith. De politie verdenkt hen van bedreiging van een 17-jarige jonge vrouw uit dezelfde plaats. De vrouw getuigde tegen beide verdachten in januari dit jaar in de zaak flipperkastspel. Een spel dat door een tiental Lithse jongeren werd gespeeld en uitmondde in buitensporig geweld. De politie hield toen zes verdachten aan, tussen de 16 en 20 jaar oud.

De bedreiging vond vrijdagmiddag 14 april plaats op de Walstraat in Oss toen de vrouw bij de bushalte uitstapte. Daar reden de verdachten met de auto op haar in om vlak voor haar te stoppen en haar vervolgens te bedreigen met woorden. Op maandag 18 april deed de vrouw hiervan aangifte en de volgende morgen 19 april heeft de politie beide verdachten aangehouden.

De politie heeft sterke vermoedens dat de bedreiging voortkomt uit het feit dat de vrouw in januari tegen beide verdachten getuigde in de zaak flipperkastspel. In verband met deze bedreiging zijn de twee jongemannen nu opnieuw aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De twee verdachten waren onder schorsende voorwaarden op vrije voeten en in afwachting van hun proces. Ze blijven volgens justitie nu vrijwel zeker tot aan het proces achter de tralies.

Politie en Justitie nemen dergelijke bedreigingen heel serieus en treden hier ook tegen op.

Gewonde bij aanrijding

Oploo Donderdagavond is een 18-jarige man uit Oploo bij een aanrijding gewond geraakt. Op de kruising Steenakker Blauwstraat in Oploo reed hij met zijn auto komende uit de richting Sint Anthonis. Op de kruising wilde hij afslaan in de richting Oploo. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Tegelen. De 18-jarige man uit Oploo is licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. Twee andere autos die in de omgeving reden werden geraakt door rondvliegende stukken.

Rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole

Oploo Donderdagavond is op de Steenakker in Oploo een snelheidscontrole gehouden. Een 57-jarige man uit Sint Hubert werd bekeurd omdat hij 139 km/u reed. Op de Steenakker mag 80 km/u gereden worden. Omdat de man meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.


-----

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag werd van een 53-jarige man uit Waalwijk eveneens zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 155 km/u over de A59 bij Rosmalen. Ter plaatse mag 100 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor mishandeling

Cuijk In de nacht van donderdag op vrijdag, even na middernacht is een 29-jarige man uit Oss aangehouden. De man had in Cuijk op de Wolfskuil zijn 20-jarige vriendin uit Geffen mishandeld en bedreigd. De man is inmiddels in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.