Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/04/06)

OOSTERHOUT NB, 21 april 2006

Politie houdt vijf jongeren aan na diefstal uit kleedkamers

WAALWIJK: De politie van het team Waalwijk heeft de afgelopen dagen vijf Waalwijkse jongeren aangehouden op verdenking van diefstal uit de kleedkamers van een sportcomplex aan De Gaard. Op dinsdagmiddag 11 april bleken diverse scholieren, die in het sportcomplex gymles hadden, bestolen te zijn. Uit de kleding van de scholieren, die in de kleedkamers hing, verdwenen onder andere mobiele telefoons, een MP3-speler en een handspelcomputer. In totaal nam de politie zeven aangiftes op.
Het onderzoek dat de politie vervolgens instelde leidde naar de vijf verdachten. Het gaat om drie meisjes van 16, 16 en 17 jaar oud en twee jongens van 16 en 17 jaar oud. Alle verdachten zijn woensdag 19 april aangehouden.
De twee 16-jarige meisjes bekenden uiteindelijk de diefstallen te hebben gepleegd. Zij zijn na verhoor op donderdag 20 april weer heengezonden.
Ook de 17-jarige jongen moest de nacht doorbrengen in de politiecel. Hij ontkent bij de diefstallen betrokken te zijn geweest. De 16-jarige jongen bekende aanwezig te zijn geweest, maar zelf niks te hebben gestolen. Hij mocht woensdag 19 april na het afleggen van een verklaring weer naar huis. Ook het 17-jarige meisje bekende aanwezig te zijn geweest, maar zelf niks te hebben gestolen. Zij is donderdag 20 april op vrije voeten gesteld.
Tegen alle minderjarige verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Politie rolt twee hennepkwekerijen op in Wagenberg

WAGENBERG: De politie heeft donderdagavond 20 april twee hennepkwekerijtjes aangetroffen, één op de zolder van een schuur / loods en één in een woonwagen in de Vogelstraat. Beide kwekerijen bestonden uit ongeveer 120 hennepplanten. De politie hield een 56-jarige man uit Wagenberg aan op verdenking van het houden van de kwekerij in de schuur. De man ontkende dat de kwekerij van hem was. Verder hield de politie een 54-jarige man uit Wagenberg aan op verdenking van het houden van de kwekerij in de woonwagen. Deze verdachte bekende.
Beide mannen kregen namens Justitie een boete opgelegd. De 56-jarige kreeg een boete van EUR 1200,-; de 54-jarige verdachte kreeg een boete van EUR 1400,-. Beide mannen hebben de boete betaald. De kwekerijen zijn ontmanteld.

Verdachte verzet zich tegen aanhouding en inbeslagname mini-bike

RIJEN: Surveillerende politiemensen zagen donderdag 20 april omstreeks 20.45 uur een man op een mini-bike door de Tuinstraat rijden. Ze hielden de man, een 25-jarige Tilburger, staande en vertelden hem dat het niet is toegestaan op een mini-bike op de openbare weg te rijden. Toen de verdachte hoorde dat het apparaat in beslag genomen zou worden, pakte hij het ding op en liep ermee weg. Daarp werd hij aangehouden. Hij verzette zich echter tegen zijn aanhouding, waarna de politiemensen hem tegen de grond werkten en geboeid meenamen naar het politiebureau. Nadat de man een verklaring had afgelegd, is hij heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden op de mini-bike en het verzet bij de aanhouding.

Man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed

ALMKERK: Surveillerende politiemensen zagen donderdag 20 april omstreeks 23.45 uur een man in een auto over de Dijlweg rijden. Omdat de auto niet gekeurd en niet verzekerd was, wilden ze de auto plus inzittende controleren. De politiemensen moesten echter hun auto nog keren en verloren het voertuig hierdoor uit het oog. Korte tijd later zagen ze een man de bewuste auto parkeren op De Sering. Toen de man, een 32-jarige inwoner van Almkerk, was uitgestapt, spraken ze hem aan. Daarbij merkten ze dat de man sterk naar alcohol rook. Uit de blaastest die de man moest uitvoeren, bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de verdachte 540 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De aangehouden verdachte bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dat was in het verleden al ingevorderd. Het voertuig waarin de man reed is in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in winkel

WAALWIJK: Tussen donderdag 20 april 17.50 uur en vrijdag 21 april 09.45 uur is ingebroken in een winkel in de Stationsstraat. Er bleek een achterdeur te zijn opengebroken om de winkel te kunnen betreden. De buit bestond onder andere uit geld.

Auteur: Leonie van Ooijen