Ingezonden persbericht


Cor Wolters staat op punt van doorbreken

EMMEN ­ Zanger Cor Wolters uit Emmen staat aan de vooravond van een landelijke doorbraak. In het voetspoor van zijn illustere Drentse voorgangers Jannes en Bouke timmert Wolters hard aan de weg.

Hij tekende onlangs een platencontract bij Pink Records en over twee weken verschijnt zijn eerste officiële single 'Ik heb het met jou gehad'. In eigen beheer bracht Cor Wolters al 'Wanneer, wanneer' uit. Deze single verkocht goed. Binnenkort wordt ook een album van hem uitgebracht.

In het weekblad Aktueel van 19 april staat een uitgebreid, twee pagina's groot, artikel van de Emmer piratenzanger. Daarin wordt Cor Wolters een grote toekomst voorspeld. Hij dient zich, volgens Aktueel, aan als de grote concurrent van Frans Bauer, Jannes en Grad Damen.

Ook Cor Wolters is afkomstig van het woonwagenkamp. Dat heeft hij onder andere gemeen met Bauer en Jannes. "Daar is de liefde voor het zingen ons met de paplepel ingegoten", zegt Cor Wolters. "Op het woonwagenkamp voelen ze ook meteen aan of je het meent of niet. Dat heeft me geholpen bij het ontwikkelen van mijn stem."

Wolters zingt dan ook niet zonder reden in het Nederlands. "Dat kan iedereen verstaan, iedereen zingt het meteen mee en ik kan beter mijn gevoelens overbrengen in mijn eigen taal. Dat schept een band."

De single 'Ik heb het met jou gehad' is geschreven door Martin Sterken uit Nieuw-Weerdinge. Sterken stond ook aan de wieg van het succes van Jannes en Bouke.

De Emmer volkszanger is ondertussen een veelgevraagd artiest op de bekende piratenfestivals. Deze festivals worden steevast bezocht door 5000 en meer bezoekers. "Dat geeft aan dat het Nederlandse lied meer dan ooit leeft", besluit Cor Wolters. Meer info over Cor Wolters www.corwolters.nl.



Ingezonden persbericht