RTL Group


Ernst, Bobbie en de rest maken hun eerste bioscoopfilm: Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix

Na 'Wild Romance' tweede film voor partners RTL Nederland en M4ALL Ernst, Bobbie en de rest schitteren binnenkort ook op het witte doek. De populaire kindervrienden debuteren in het voorjaar van 2007 in de Nederlandse bioscopen in de speelfilm Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix. RTL Entertainment, het filmbedrijf van RTL Nederland, en filmproducent M4all gaan een samenwerking aan voor de productie van deze kinderfilm, die wordt geregisseerd door Pieter Walther Boer. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle.

De komende maanden wordt gewerkt aan de afronding van de financiering van het project. Naast de investering van RTL Nederland worden particuliere investeerders benaderd. Via de website www.ernstenbobbiedefilm.nl kunnen geïnteresseerden informatie opvragen. De opnamen van Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix gaan naar verwachting in september 2006 van start.

In Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix bindt het avontuurlijke duo de strijd aan met de geslepen industrieel Wolter Onix, die van plan is een prachtig bos te kappen en heel Nederland te asfalteren. De twee kindervrienden proberen daar uit alle macht een stokje voor te steken maar of dat lukt is natuurlijk de vraag.

Het kinderprogramma Ernst, Bobbie En De Rest is razend populair bij kinderen van drie tot negen jaar en is van maandag tot en met vrijdag te zien bij Jetix. Per jaar bezoeken ruim honderdduizend mensen één van de theatershows van het duo Ernst en Bobbie, waardoor het de best bezochte kinderact is van dit moment. De afgelopen acht jaar zijn er meer dan een miljoen beeld- en geluidsdragers verkocht en won Ernst, Bobbie En De Rest de prestigieuze Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma.

Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix wordt geproduceerd door Onix Film CV, en initiatief van M4all BV, dat werd opgericht door Denis Wigman, Bob Hubar, Andre de Raaff en Jean van der Velde. M4all is ondermeer producent van de bioscoopfilm Wild Romance, die eind 2006 in de bioscoop te zien is en het eerste project vormt van RTL Entertainment.

RTL Entertainment is onderdeel van RTL Nederland en investeert in het maken van nieuwe Nederlandse speelfilms. RTL Entertainment maakt gebruik van de bij RTL Nederland al aanwezige competenties om zo een nieuwe bron van inkomsten aan te boren. Deze nieuwe bron bestaat uit de omzet uit onder meer bioscoopbezoek, video- en dvd-verhuur, video- en dvd-verkoop en rechten wat betreft televisie (met en zonder decoder), digitale kanalen en internet.

---

-------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt contact opnemen met Jasper Teijsse, persvoorlichter van RTL Nederland, per telefoon (035-6718933 / 0653 462 977) of email (jasper.teijsse@rtl.nl).

© 2006 RTL Nederland / IP