RTL Group


Interviewprogramma Whos Next: samenwerking RTL Z en NRC

Op maandag 15 mei start binnen de programmering van RTL Z op RTL 7 het twaalf minuten durende interviewprogramma Whos Next. Daarin spreken bekende en onbekende Nederlanders uit het nieuws aan hun ontbijttafel met NRC-journalist Robert van de Roer. Aan de hand van de die dag vers van de pers gerolde nrc.next, wordt de actualiteit besproken. Voor NRC-uitgever PCM past het programma binnen het streven om de inhoud van de krant via meerdere kanalen te verspreiden. Voor RTL Nederland is het samenwerkingsverband met de uitgever een nog verdere verbreding van het programma-aanbod.

Whos Next wordt net zo snel gemaakt als de krant. Van de Roer maakt samen met een cameraman in de ochtend het interview, monteert het op locatie met een mobiele montageset en stuurt het direct door naar Hilversum. Whos Next is bedacht en geproduceerd door De Magere Aap Mediaproducties, het tv-productiebedrijf van Wilfried de Jong en Jurgen van Uden. 'Who's Next' is ook op ww.rtl.nl en www.nrc.nl/next te zien.

Robert van de Roer begon in 1978 als freelance beeldbandredacteur bij Studio Sport, was daarna vijftien jaar onderzoeksjournalist en ruim twaalf jaar diplomatiek redacteur bij NRC Handelsblad. In deze laatste functie interviewde hij vele internationale leiders en won hij twee keer een prijs van de correspondentenvereniging van de VN. De afgelopen jaren trad hij ook op als televisiecommentator en presenteerde hij het RVU- programma 'Het Referendum'.

Uitzending: RTL Z, dagelijks, vanaf maandag 15 mei, tussen 12.45 en 13.00 uur en tussen 17.45 en 18.00 uur.

---

--------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstRTLNederland.nl bezoeken.

© 2006 RTL Nederland / IP