Art for Dreams kunstveiling brengt 110.000 euro op

Kunstenaars en BN-ers maken kinderdromen waar

AMSTERDAM, 20060421 -- Tijdens de Art for Dreams kunstveiling op woensdag 19 april 2006 in Hotel Arena zijn 74 kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers, fotografen en bekende Nederlanders geveild door veilingmeester Jop Ubbens van Christie's Amsterdam. De opbrengst van de veiling, 110.000 euro, komt ten goede aan een drietal projecten van ChildRight, het kinderrechtenfonds van Nobelprijswinnaars en Stichting Ghanasi.


Topstukken van de avond waren de bronzen leeuw 'Indahba Sweleka' ­ wat 'zeldzaam verhaal' betekent- van kunstenaar Chris Tap en de design tas van Hester Slaman. Het beeld is voor 30.000 euro onder de hamer gegaan en heeft daarmee zijn naam meer dan eer aangedaan, de tas heeft 3.000 euro opgeleverd. Ook het werk van Viola Holt is goed ontvangen en heeft een bedrag van 1.800 euro opgebracht. Hoewel sommige werken van bekende kunstenaars voor relatief weinig geld zijn geveild, is de missie geslaagd: met de opbrengst van de kunst gemaakt door bekende kunstenaars als Ans Markus, Anton Heijboer, Peter Klashorst, Sam Drukker, Gijs Donker en vele anderen, kunnen kinderdromen waargemaakt worden. Directeur Raymond Chevalier van ChildRight is erg gelukkig met het resultaat: "De bevrijdingsteams hebben het geld hard nodig, er zijn zoveel kinderen die we uit slavernij kunnen en moeten bevrijden."

De veiling werd muzikaal aangekleed door een live optreden van DO die op een door Herman Brood beschilderde vleugel begeleid werd. Ook deze vleugel is geveild ten behoeve van ChildRight en Stichting Ghanasi. Als afsluiting van de mooie avond trad The Original Sixties R&B and Soulshow op met een spetterende show.

Driekwart van de opbrengst gaat naar ChildRight die met dit geld een opsporings- en bevrijdingsteam opzet dat kinderen opspoort en bevrijdt uit slavernij. Met het overige geld worden kinderen van Asielzoekers in Nederland geholpen en bouwt Stichting Ghanasi een ziekenhuis in Biemso, Ghana af.

ChildRight en Stichting Ghanasi danken alle sponsors die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt, in het bijzonder Jop Ubbens van Christie's Amsterdam en De Lijstenmakers.