RTL Group


RTL 4 brengt ode aan fiets in Nederland fietst! Nieuw presentatieduo Pascalle van Egeraat en Ruben Dingemans trekt op fiets

Nederland en fietsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het oer-Hollandse stalen ros krijgt dan ook een verdiende hoofdrol in een eigen televisieprogramma: het zesdelige magazine Nederland Fietst! dat vanaf zondag 23 april 2006 te zien is bij RTL4. Het nieuwe presentatieduo Pascalle van Egeraat (35) en Ruben Dingemans (30) grijpt de Nationale Fietsmaand aan om te laten zien en zelf te ervaren hoe leuk Nederland is als fietsland. Pascalle was eerder te zien als omroepster bij Yorin en Ruben presenteerde bij Veronica een muziekprogramma.

Tijdens de Nationale Fietsmaand (zaterdag 22 april tot en met zondag 21 mei 2006) vindt een groot aantal evenementen en activiteiten plaats waarin de fiets en de fietser centraal staan. Pascalle en Ruben gaan wekelijks per fiets op pad om verslag te doen van een evenement. Zo gaan ze naar de officiële aftrap die plaatsvindt op Schiphol en het evenement in het nabijgelegen wielercentrum Velodrome. Daarnaast reizen ze af naar Limburg om alvast het parcours van de Tour de France te verkennen dat in 2007 door Valkenburg voert. Nederland is niet alleen fietsland, maar ook waterland, dus worden de Drechtsteden verkend waar meerdere waterwegen samenkomen. Ook het platteland wordt per fiets bezocht en op het circuit van Zandvoort wordt een race gehouden op de fiets.

Verder worden de mooiste fietsplekjes van Nederland uitgebreid onder de aandacht gebracht, worden de mooiste fietsfotos van kijkers getoond, komen ook de laatste tips en trends op fietsgebied aan bod en worden er medische en praktische tips gegeven voor de actieve fietser die fit wil blijven. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een verrassend nieuw en afwisselend programma op de zondagmiddag van RTL
4.

Uitzending, RTL 4, wekelijks, vanaf zondag 23 april tussen 16:00 en 16.30 uur.
Herhaling op zaterdag van 10.10 tot 10:40 uur.


---

---------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie en interviews met de presentatoren kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718938 of yvonne.bos@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP