Provincie Noord-Holland

5-4-2006

Onderwerp

Provincie sponsort wielerronde en NK skeeleren

Karin van Eerde

De provincie Noord-Holland wordt hoofdsponsor van de internationale wielerronde van Noord-Holland en het Nederlands Kampioenschap skeeleren. Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten sponsorbedragen van respectievelijk 20.000 en 3.000 ter beschikking te stellen aan deze publieksevenementen.

Op 23 april aanstaande vindt voor de 61ste keer de internationale Ronde van Noord-Holland plaats. De Ronde van Noord-Holland is de oudste wielerklassieker van Nederland en is één van de zeven profwielerwedstrijden van Nederland. Aan de Ronde nemen jaarlijks circa 200 wielrenners deel, waarvan meer dan de helft uit het buitenland. Het publieksevenement trekt jaarlijks meer dan 50.000 toeschouwers langs de route, die door een groot deel van deze provincie loopt. De prof-wedstrijd wordt voorafgegaan door een toertocht voor amateurs op zaterdag 22 april waar jaarlijks 6000 jonge en oude sport-, fiets-, en natuurliefhebbers aan deelnemen. Het Nederlands kampioenschap skeeleren vindt dit jaar plaats op 5 juni in het Noord-Hollandse dorp t Veld. Het is voor de eerste keer dat het Nederlands Kampioenschap plaatsvindt op Noord-Hollandse bodem. Zowel de Ronde van Noord-Holland als het NK skeeleren dragen bij aan het sportieve en recreatief-toeristische imago van de provincie Noord-Holland.

Gedeputeerde Staten stelden eerder dit jaar het provinciale sponsorbeleid vast. Uit het sponsorbudget kunnen evenementen worden gefinancierd (of medegefinancierd) die voor een breed publiek interessant en aansprekend zijn en een nationale of internationale uitstraling hebben. Door de provincienaam te verbinden aan een dergelijk (sport- of cultureel) evenement, ontstaan kansen voor positieve profilering van de provincie en nieuwe mogelijkheden voor communicatie, zoals publieks- of relatieactiviteiten.