St. diamantweg boeddhisme

PERSBERICHT

Utrecht, 10 April 2006

Lezing en boekpresentatie Lama Ole Nydahl in Utrecht

Op zondag 23 April 2006 om 19.00u geeft lama Ole Nydahl (Dk) een lezing over het Diamantweg Boeddhisme in het Academiegebouw van de Universiteit te Utrecht met als titel; 'Hoe de dingen zijn'. Hier wordt tevens de Nederlandse vertaling van zijn nieuwe boek met gelijknamige titel gepresenteerd.

Lama Ole Nydahl en zijn vrouw Hannah zijn na jarenlange intensieve training en studie bij de Zestiende Karmapa, één van de grootste meditatiemeesters van Tibet, aan het eind van de jaren zestig gevraagd
om het boeddhisme in het westen meer bekendheid te geven. Sindsdien reizen zij onafgebroken de wereld rond om lezingen en cursussen te geven over de aard van de geest. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 500 groepen en centra opgericht waar het Diamantweg Boeddhisme wordt beoefend. Lama Ole Nydahl wordt regelmatig te gast gevraagd in Duitse tv programma's over onderwerpen als religie, vrede en actuele zaken zoals de bekende talkshow 'Menschen bei Maischberger'.

De lokatie van de lezing, de Universiteit van Utrecht, is niet toevallig. Het boeddhisme en de wetenschap tonen opmerkelijke overeenkomsten. De wetenschap komt met steeds meer bewijzen voor zaken die in het boeddhisme sinds jaar en dag dagelijkse orde zijn. Het boeddhisme wordt ook wel de wetenschap van de geest genoemd omdat zij de aard van de geest onderzoekt op basis van een gezonde kritische instelling en honger naar ervaring. De wetenschap doet feitelijk hetzelfde, maar vanuit een uiterlijke benadering.

In een recente serie wetenschappelijke onderzoeken in Zürich en Chicago werden de activiteit en reactie van lama Ole Nydahls hersenen gemeten in zowel diepe meditatie als gedurende zijn slaap.
De resultaten deden de wetenschappers volkomen versteld staan.

Voor een item of een interview met lama Ole Nydahl, naar aanleiding van zijn boek 'Hoe de dingen zijn' (Uitgeverij Milarepa, Amsterdam. ISBN 90-805823-79), bestaat gelegenheid op maandagochtend 24 April.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sander Ossevoort :

030-2518511/06-10529795
E-mail: utrecht@diamantweg-boeddhisme.nl

Michel van Dinteren (uitgeverij Milarepa):

020-6792917 /06-51078391
www.uitgeverij-milarepa.nl/index2.htm

Digitale persmappen: pers@diamantweg-boeddhisme.nl

Verdere informatie:
www.diamantweg-boeddhisme.nl
www.diamondway-buddhism.org
www.lama-ole-nydahl.org