Gemeente Zoetermeer

Rondleiding natuurtuin

Op zondag 23 april is er weer een rondwandeling in de natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling start om 13.00 uur en begint bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis en honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Veder gaat de wandeling ook bij slecht weer door.

Voorjaar
Na de koude en lange winter beginnen de struiken en bomen langzaam uit te lopen. Sommige typische voorjaarsboden staan al in bloei, zoals de kievitsbloemen, zomerklokjes, hoefblad, maar ook katjes van de wilg, bloemen van de sleedoorn en het krentenboompje. Bij het uitlopen van al groen zijn de verschillen in tinten groen heel goed te zien.

In klein bestek is in de natuurtuin de oorspronkelijke natuur van het oude Zoetermeer bijeengebracht. De tuin kent veel verschillende milieus; droge en vochtige plekken, hellingen op het zuiden naast schaduwrijke plekken, lichte naast donkere plekken. Door al deze verschillen staan er op een klein oppervlak vele soorten planten, die op hun beurt weer aantrekkelijk zijn voor insecten, vogels en andere kleinere dieren.

Groepen
Voor groepen en andere belangstellenden is er een mogelijkheid op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Meer informatie en aanmeldingen van een groepswandeling kan via telefoonnummer 079-341 68 96 of 079-341 34 73 of via de e-mail: natuurtuin@xs4all.nl.