Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Twee populairste TV-koks live op Smakelijk!

Ainsley Harriott en Rudolph van Veen samen op culinaire beurs

AMSTERDAM - 27 maart 2006 - Op 23 april 2006 vormt de Beurs van Berlage opnieuw het stijlvolle decor voor Smakelijk! - hèt culinaire evenement van het jaar. Deze inspirerende Food & Wine Show biedt bezoekers een dag vol topentertainment en gezelligheid. Tientallen culinaire workshops en demonstraties geven alle geheimen prijs over lekker eten en drinken. Smakelijk! focust op de laatste culinaire trends uit de internationale keuken en besteedt uitgebreid aandacht aan actuele thema's als gezond koken, de klassieke kookkunst en de multiculturele keuken. Smakelijk! biedt letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van topkoks, met als hoogtepunt spectaculaire optredens van de charismatische Ready Steady Cook-presentator Ainsley Harriott en tv-kok van het jaar Rudolph van Veen.

Wat kunnen bezoekers verwachten?

Het publiek kan kiezen uit meer dan zestig workshops en demonstraties over de meest uiteenlopende onderwerpen. Topchefs als Schilo van Coevorden en Jean Jacques Menanteau tonen hun culinaire kunsten en er zijn back to Basic-workshops waarbij traditie en klassieke keukengeheimen garant staan voor onverwachte verrassingen. Veel aandacht is er ook voor de exotische keuken, bewust koken voor gezondheid en schoonheid, Bourgondisch vegetarisch koken, de raw food-kitchen, middeleeuws eten, sushi maken en foodstyling. International Butlers geven workshops over tafelmanieren, er is een kinderenworkshop ravioli maken en op beursvloer zijn de nieuwste trends en keukensnufjes te ontdekken. Bij de IENS-stand zal een mysterieuze nieuwe smaak worden gelanceerd: sensational primo premium taste. Zo zit Smakelijk! vol met verrassingen.

Zoals dat hoort bij een gastronomisch evenement van dit kaliber kunnen bezoekers tijdens Smakelijk! ook de kunst van het wijnproeven ervaren, speciale biersoorten en exclusieve drankjes ontdekken en geraffineerde delicatessen proeven. Iedereen die op zoek is naar meer avontuur en kwaliteit in zijn kookkunst en zich wil laten inspireren door nieuwe smaken en exotische keukengeheimen mag Smakelijk! niet missen.

Twee populairste TV-koks live op Smakelijk! / pagina 2 van 2

Over Smakelijk!

Smakelijk! werd in 2005 voor het eerst georganiseerd en was direct een doorslaand succes. De historische Beurs van Berlage bleek de perfecte locatie voor dit evenement. John Clancy, directeur van Urban Learning: 'Dit is geen standaard culinair evenement. We doen er alles aan om het anders te maken dan de rest van het aanbod op dit gebied. Het moet een verrassend, interactief, sociaal en vooral leuk gebeuren worden. Wat Smakelijk! uniek maakt zijn de workshops waaraan je echt kunt meedoen, de demonstraties en het entertainment. Ainsley Harriott en Rudolph van Veen zijn natuurlijk de aangewezen personen om een levendige sfeer te creëren.'

Locatie en aanmelden

Smakelijk! vindt plaats op 23 april 2006 van 10:00 - 18:00 uur in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Tickets kunnen voor E 15,00 worden besteld via www.urbanlearning.com of bel 020-412 05 21. Kaarten aan de kassa kosten E 17,00.

Sponsors

Smakelijk! werd mede mogelijk gemaakt door WMF, Classic FM, TIP Culinair, Hotel de L'Europe, Brouwerij De Leckere and JURA.

De unieke aanpak van Urban Learning

Urban Learning is een jong, dynamisch bedrijf dat zich met een nieuwe manier van leren richt op de continu lerende consument in Europa. Elk Urban Learning evenement biedt een combinatie van educatieve, vermakelijke en sociale ervaringen, wat leren toegankelijk en leuk maakt. De organisatie biedt een breed scala van betaalbare workshops, lezingen en evenementen voor een internationaal publiek, waarbij de laatste trends en ontwikkelingen op tal van interessegebieden worden belicht. Thema's van het aanbod zijn persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en welzijn, communicatie, kunst & entertainment, business & carrière, financieel beheer & investeringen en vele lifestyle-gerelateerde onderwerpen. Een topselectie van bestseller-auteurs, invloedrijke personen uit de zakenwereld en toonaangevende experts wordt uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de evenementen.

Kijk voor meer informatie op www.urbanlearning.com, waar ook een overzicht te vinden is van de andere workshops en evenementen die Urban Learning organiseert.

+31 (0)20 412 0521
+31 (0)20 403 7310
info@urbanlearning.com
www.urbanlearning.com

K.v.K. Amsterdam 34211429 ABN AMRO 49.53.17.764

Public Relations Contact:

Jeanine Graas
Urban Learning BV
+31 (0)20 412 0521
jgraas@urbanlearning.com


---- --