Ingezonden persbericht


Gratis Festival SPektakel op 23 april in Weert

Op zondag 23 april organiseren de jongeren van de SP, ROOD, het gratis festival SPektakel in Weert. Een gevarieerd programma met bands, standjes, kunst en cultuur, jongleer-workshops (ook erg leuk voor kinderen) en veel gezelligheid in muziekcentrum de Bosuil, achter sporthal Boshoven. Het festival is breed opgezet met voor ieder wat wils. Een speciale website is ingericht op www.weert.sp.nl

Als rode draad door het evenement lopen de optredens van de populaire regio-bands: Sideshift Harry (up-tempo ska), Eshilo (dansbare pop), Obscure (rock), Starfish Bowl (turboblues), Emotional Elvis (countryhiphoppop) en Mur Du Son (elektro-rock). Links naar de websites van de bands vind je via de website.

Niet alleen de bands zijn gevarieerd, maar ook de overige optredens. Er worden gedichten voorgedragen, er zijn interviews en er is cabaret. Tweede Kamerlid Arda Gerkens komt vertellen over de Popnota van de SP die in de muziekwereld met veel enthousiasme is ontvangen en trommelgroep Bong! geeft een optreden.

Jonge kunstenaars krijgen de kans te exposeren op de bovenverdieping van Muziekcentrum De Bosuil in Weert, waar dit festival plaats gaat vinden. Er zal een foto-expositie, een schilderijenexpositie en een stand met zelfgemaakte sieraden te zien zijn. De jongeren krijgen ook de gelegenheid hun kunst te verkopen. Daarnaast zijn bezoekers in de gelegenheid een workshop jongleren te volgen. Diverse maatschappelijke organisaties zullen zich presenteren op deze dag.

Het belooft een spetterend, uniek festival te worden waar veel te doen en te zien is en ook nog gratis toegankelijk voor iedereen. Echt SPektakel in Weert!

De gegevens op een rij:
Zondag 23 april
Aanvang: 15.00u, sluiting: 22.00u
Muziekcentrum de Bosuil, Vrakkerveld 2c in Weert
Entree: Gratis!
Meer en uitgebreide informatie: www.weert.sp.nl

++

Ingezonden persbericht