April 2006

Dromedaris geboren in Bijbels Openluchtmuseum

Op 23 april feestje met 'beschuit met muisjes'voor alle bezoekers

Het Bijbels Openluchtmuseum in de Heilig Landstichting bij Nijmegen is op Tweede Paasdag geheel onverwacht verrast met de geboorte van een jonge dromedaris. Terwijl de voorbereidingen voor het Lentefestival in het museum in volle gang waren, bereidde dromedaris Layla zich voor op haar eigen feestje. Voor het museum is de geboorte van een dromedaris een unieke gebeurtenis.

Afbeelding
Dromedarismoeder Layla en haar boreling Sheherezade maken 't goed.

Tegen kwart over tien Paasmaandagochtend uur beviel dromedarismoeder Layla van haar jong. De kleine merrie kwam gezond en wel ter wereld en maakt het tot op heden goed. Het jong heeft de naam Sheherezade gekregen.

Sinds 2001 verblijven er in het Bijbels Openluchtmuseum drie dromedarissen: Esther, Samson en Layla. Sheherezade en haar trotse ouders Samson en Layla zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur te bewonderen in het museum.

Om de blijde gebeurtenis te vieren is er op zondag 23 april voor iedere bezoeker beschuit met muisjes.

Praktische Informatie: Het Bijbels Openluchtmuseum is tussen 20 maart en 2 november dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entreeprijs volwassen EUR 9,50. Kinderen tot 13 jaar EUR 5,00. Korting is er voor ouderen, CJP'ers en museumjaarkaarthouders.