Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

P E R S B E R I C H T

23 april 2006

Zutphen - illegale visser aangehouden.
De politie kreeg zaterdagochtend een melding, dat er enkele Duitsers illegaal aan het vissen waren bij de Marshaven. Bleek in ieder geval één man die met meerdere hengels zat te vissen. Bij hem waren een paar vrienden. De visser bleek een groot aantal reeds gedode baarzen in een net te hebben en ook nog een aantal onder de maatse vissen in een leefnet gevangen te houden. Verder is het op dit moment verboden deze vissen te vangen.
In overleg met de officier van justitie werd de Duister voor de diverse overtredingen aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Alle visspullen werden in beslag genomen en is de 48-jarige Duister aangehouden. Hij moest de boete van 100 euro direct betalen. Hij en zijn aanwezige vrienden zijn hierna vertrokken.

Zutphen- lastige stapper

Agenten hebben zondagochtend rond 04.00 uur in de binnenstad een 40-jarige Zutphenaar aangehouden die zich zeer hinderlijk naar buitenlanders gedroeg. De man dreigde allochtone passanten te mishandelen. Hij is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zutphen - aangehouden voor huiselijk geweld

Agenten hebben zaterdagmiddag een 28-jarige Zutphenaar voor huiselijk geweld aangehouden. De man bleek zijn vriendin te hebben mishandeld en tijdens de ruzie zag de vrouw kans om via het slaapkamerraam alarm te slaan. Op dat moment stonden er twee agenten in de buurt, die bezig waren met het afhandelen van een aanrijding. De man werd aangehouden en het slachtoffer opgevangen. In het kader van de aanpak van huiselijk geweld wordt er een speciale procedure gestart, waarbij de man zich binnen een week bij de Reclassering moet melden voor een behandelingstraject. De verdachte is in verzekering gesteld.
In verband met de privacy worden verder geen bijzonderheden vermeld.

Eerbeek - gesprongen waterleiding

Zondagochtend vroeg bleek een waterleidingsbuis in het centrum van Eerbeek te zijn gesprongen. De gewaarschuwde waterleidingmaatschappij draaide de watervoorziening rond het Stuijvenbuchplein dicht om ze de reparatie te kunnen uitvoeren. De overlast zal vermoedelijk beperken tot de ochtend.

Einde berichten

---- --