Gemeente Oisterwijk

in Heukelom
05-04-2006
Ontwikkeling 9 bouwkavels in Heukelom

Het college van Oisterwijk heeft vandaag besloten de planologische procedure op te starten die het mogelijk maakt 9 bouwkavels aan de Heukelomse weg en Hoog Heukelom te realiseren. De kavels worden ontwikkeld in het kader van Ruimte voor ruimte en zijn gepland op 2 locaties die nu nog een agrarische bestemming hebben. De 2 leegstaande agrarische bouwwerken (varkensstal en champignonkwekerij) die dicht tegen de bebouwde kom liggen, worden met de opbrengst van de verkoop van de kavels gesaneerd.

Ruimte voor Ruimte

Met de Ruimte voor ruimte-regeling mogen provincies van het Rijk extra woningen in het buitengebied bouwen om met de opbrengst hiervan de sloop van stallen te betalen. Ruimte voor ruimte C.V., waarin onder andere de provincie en private partijen deelnemen, zal 5 kavels verkopen en zorgen voor afbraak van de twee agrarische bouwwerken vlakbij de bebouwde kom. Hiermee is er sprake van minder milieubelasting door agrarische activiteiten en verbetert de ruimtelijke kwaliteit aan de rand van de kern. (Meer info: www.ruimtevoorruimte.nl.)

De kavels liggen in het buitengebied, buiten de contour van de Pilot Bouwen Binnen Strakke Contouren. Er is dus geen relatie met de woningdifferentiatie die de gemeenteraad voor de pilot heeft vastgesteld. Wel komt het deel van de opbrengst van de gemeente onder andere ten goede aan betaalbare woningen binnen de pilot. Verder voorzien de kavels in de behoefte aan grondgebonden woningen, waar binnen de contour van de pilot weinig plaatsen geschikt voor zijn.

Verkoop

Ruimte voor ruimte C.V. zal 5 kavels verkopen en deze primair aan Oisterwijkers te koop aanbieden. Bedongen is dat, indien de eigenaar de overige 4 kavels verkoopt, hij deze de eerste 6 weken primair aan Oisterwijkers aan zal bieden. (Verkoopinformatie bij Ruimte voor ruimte C.V. via telefoon (073) 615 49 59.)

Procedure

Alvorens de kavels gerealiseerd kunnen worden, wordt er een planologische procedure gevolgd. Om de kopers van de kavels direct een onherroepelijke bouwtitel te kunnen leveren, wordt de procedure tot een nieuw bestemmingsplan gevolgd. Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt daartoe in april vrijgegeven voor inspraak door belanghebbenden. De exacte data worden als gebruikelijk gepubliceerd in de gemeenteberichten in de Nieuwsklok. Afhankelijk van de inspraakreacties wordt daarna een ontwerp-bestemmingsplan ter visie gelegd. Het bestemmingsplan is definitief nadat de raad het heeft vastgesteld en Gedeputeerde Staten het heeft goedgekeurd.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl