Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

23 april 2006

Apeldoorn - fietsendief aangehouden door hulpvaardige burger

Een 22-jarige Apeldoorner is zaterdagavond aangehouden voor de diefstal van een fiets bij een horecazaak aan de Spoorburgweg. Een getuige zag de diefstal rond 22.25 uur en attendeerde zijn buurman op het feit. Deze sprak de dief aan, waarop deze zich tegen de man keerde. Hij verzette zich en hierbij raakte de bril van de hulpvaardige burger beschadigd. Inmiddels was de politie gealarmeerd en deze rekende de dief in. Hij is ingeloten en wordt in de loop van de zondag verhoord. De benadeelde van de diefstal werd kort daarop bekend. Zij kon gelukkig weer met haar fiets naar huis

Apeldoorn - winkeldiefstal

Een 35-jarige vrouw uit Bemmel is zaterdagmiddag in de Oranjerie aangehouden voor winkeldiefstal. Zij bleek bij een kledingzaak een jas onder haar eigen jas te hebben gestopt en wilde hiermee de Oranjerie verlaten. Winkelpersoneel had de diefstal in de gaten en hield haar aan. Op het politiebureau kreeg zij een boete.

Apeldoorn - man deelt kopstoot uit

De politie heeft zaterdagmiddag een 44-jarigre Apeldoorner in zijn woning aangehouden voor het uitdelen van een kopstoot. Verder wordt de man ervan verdacht een deuk in een auto te hebben geslagen. De man was omstreeks 16.00 uur op de parkeerplaats bij de Aldi aan de Auroralaan en maakte zich boos om een automobilist die inparkeerde. Hij gaf een klap op het autodak en daarna ontstond met de autobezitter een woordenwisseling. Hierbij kreeg deze ook nog een kopstoot, waarna de Apeldoorner wegreed. Aan de hand van het kenteken werd hij opgespoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn- vrouw valt door bal
Een 36-jarige Apeldoornse heeft zaterdagmiddag een schouderblessure opgelopen. De vrouw red omstreeks 15.35 uur over de Anklaarsweg toen de bal van een spelend meisje op de rijbaan terecht kwam en haar voorwiel raakte. Bij de val raakte zij licht gewond en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon ze gelukkig weer naar huis.

Apeldoorn - motorrijder gewond

Een 31-jarige apeldoornse motorrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de euroweg. Het ongeval gebeurde omstreeks 16.50 uur nadat hij een auto had ingehaald en zijn voertuig niet meer onder controle had. Hij kwam op de linker weghelft terecht en botste frontaal tegen de auto van een 46-jarige plaatsgenote. De motor kwam onder haar auto terecht en de motorrijder werd weggeslingerd. Hierbij werd hij nog net geraakt door de auto van een 39-jarige Apeldoorner, die de nog wel trachtte de aanrijding te voorkomen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - jongen botst achterop stilstaande auto

Een 15-jarige Apeldoorner die even de snorfiets van zijn moeder meenam is zaterdagavond tegen een stilstaande auto gebotst. Het ongeval gebeurde om 22.30 uur aan de Kaartenmakershoeve. Door de klap liep hij een behoorlijk letsel aan zijn arm op en een ambulance bracht de jongen naar het ziekenhuis. De auto liep ook behoorlijke schade op en
de politie handelt de zaak verder af.

Apeldoorn - woninginbraak

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Bierbrouwershorst. Tijdens afwezigheid van de bewoners hebben de dieven een deur geforceerd en hebben onder meer zo'n 1000 cd's, een computer en een kluisje met onbekende inhoud meegenomen. De bewoners ontdekten de inbraak zondagochtend bij thuiskomst.

Apeldoorn - controle uitgaansjeugd

In de nacht van zaterdag op zondag werden drie jongeren bekeurd door de bikers van de Apeldoornse politie die met toezicht van het huiswaarts kerende publiek bezig waren. Een 17-jarige jongen kreeg rond 02.50 een bekeuring omdat hij op de Asselsestraat tegen een bushokje stond te plassen. Toen hij even later ook nog en steen naar een woning gooide en zwalkend over straat liep werd hij voor ontnuchtering meegenomen naar het politiebureau.
Rond 06.00 uur werden twee 17-jarige knullen op de Laan van Maten betrapt die met verkeersborden liepen te slepen. Ook zij kregen en bekeuring.

Einde berichten.

---- --