Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 april 2006

Jan Camphuis: 053-4555588

Slachtoffer mishandeling wordt verdachte diefstal

Hengelo

Zondagmorgen 23 april werd om ongeveer 02.45 uur een vechtpartij gemeld in een horecagelegenheid aan de Langestraat in Hengelo. Een aantal personen hadden ruzie met elkaar gekregen waarbij over en weer klappen waren gevallen. Een van de ruziemakers, een 26 jr. Hengeloer had daarbij letsel opgelopen in zijn gezicht, mogelijk veroorzaakt door een glas. Nadat de vechtenden door het personeel van het bedrijf naar buiten waren gewerkt, werd op aanwijzen van de 26 jr. en enkele getuigen een 24 jr. man uit Borne aangehouden als dader van de mishandeling. Aan het bureau bleef de 24 jr. erbij dit niet gedaan te hebben en ook voor de politiemensen was erg onduidelijk wat zich nu precies in de horecagelegenheid had afgespeeld. Hierop werd besloten de 24 jr. in vrijheid te stellen. Toen deze hierop zijn broer belde die ook bij het geheel betrokken was geweest, vertelde deze dat hij ook aan het politiebureau was om aangifte van mishandeling en diefstal van zijn jas te doen. Het bleek dat deze 23 jr. broer, woonachtig in Hengelo, na de aanhouding van zijn broer door het 26 jr. slachtoffer was geslagen en dat deze zijn jas met daarin persoonlijke spullen had gestolen. Hierop werd direct een onderzoek ingesteld naar de 26 jr. Hengeloer die op de Marskant, ter hoogte van de Deldenerstraat de politiemensen tegemoet kwam lopen met de jas van de 24 jr. aan. De 26 jr. werd nu van slachtoffer verdachte en werd aangehouden. De spullen die in de jas hadden gezeten bleken in het bezit te zijn van een 27 jr. man uit Goor die ook kon worden aangehouden met de spullen nog in zijn bezit. De 26 jr. Hengeloer en de 27 jr. man uit Goor zijn voor de rest van de nacht opgesloten en proces-verbaal tegen hen zal worden opgemaakt. (06-050455 / 06-050482)

Met 1.8 promille op onderuit met snorfiets

Almelo

Een 52 jr. Almeloer ging zaterdagavond 22 april om ongeveer 19.15 uur met zijn snorfiets onderuit op de Bornerbroeksestraat in zijn woonplaats. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse een hoofdwond behandeld en de oorzaak van het onderuitgaan was vermoedelijk gelegen in het feit dat de 52 jr. behoorlijk aan bachus had geofferd. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.8 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en deze werd door de vrouw van de 52 jr. aan het bureau gebracht die daarop haar echtgenoot mee kon nemen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06050319)

Man aangehouden bij inbraak

Almelo

Een 18 jr. jongen uit Almelo werd zondagmorgen 23 april om ongeveer 04.45 uur aangehouden in een bedrijfspand aan de Bornerbroeksestraat in zijn woonplaats. In het pand was het inbraakalarm afgegaan en door de ter plaatste gekomen politiemensen werd samen met de sleutelhouder het pand onderzocht. Hierbij werd de 18 jr. aangetroffen die zich probeerde te verstoppen. In zijn bezit had de 18 jr. enkele spullen, waaronder een fotocamera, die even daarvoor waren ontvreemd uit een woning, ook aan de Bornerbroeksestraat. Hier was de dader door de bewoner overlopen die wakker was geworden. De 18 jr. is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van zondag de 23e is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-050478)

Mannen aangehouden na diefstal kabels

Almelo / Wierden

Een surveillerende politieman zag zondagmorgen 23 april om ongeveer 00.20 uur op de Rohofstraat in Almelo een auto met aanhangwagen rijden met over de aanhangwagen een zeil gespannen. De auto met aanhangwagen stopte even later op de van Hogendorpstraat in Almelo. De politieman vertrouwde e.e.a. niet, mede omdat in eerste instantie drie personen in de auto zaten en nu maar eentje meer. Achter het stuur zat nu een 55 jr. Almeloer en onder het zeil trof de politieman "vers" afgeknipte elektriciteitkabel aan. Hierop werd de 55 jr. aangehouden die er nog vandoor probeerde te gaan. De beide andere inzittenden werden even later na een kort onderzoek aangetroffen. Een 35 jr. man uit Vriezenveen trachtte zich in een tuintje in de buurt te verstoppen en de eigenaar van de auto, een 36 jr. Almeloer, kon aan de Rietstraat in Almelo worden aangehouden waar politiemensen hem zagen lopen. Alledrie de verdachten zijn overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. In de loop van zondag de 23e zijn de drie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De aangetroffen elektriciteitskabel is ontvreemd vanaf een bouwterrein aan de Rijssensestraat in Wierden. (06-050404)


---- --