Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Motorrijder gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 23-4-2006 13:34:00

Zevenaar - Een 58-jarige motorrijder uit Zevenaar is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval op het Stationsplein. De man reed even voor zes uur over het Stationsplein en wilde op een gegeven moment een snorfietser inhalen. De snorfietser, een zestienjarige jongen eveneens uit Zevenaar, zou op dat moment plotseling linksaf zijn geslagen. Beiden botsten tegen elkaar en kwamen te vallen. De snorfietser was met de schrik vrij gekomen, maar de motorrijder moest naar het ziekenhuis. De man bleek vermoedelijk enkele gekneusde ribben te hebben opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen (16) aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 23-4-2006 13:33:34

Bemmel - De Bemmelse politie heeft vrijdagavond een zestienjarige jongen in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn ouders. De jongen zou bij een ruzie over zijn computergebruik zijn vader en moeder hebben geschopt. De ouders van de jongen waarschuwden daarop de politie, die de knaap aanhield. De jongen werd in verzekering gesteld. Door de ouders van de Bemmelnaar is aangifte gedaan. Na verhoor, waarbij de jongen toegaf geweld tegen zijn ouders te hebben gebruikt, is hij weer vrijgelaten. Justitie besloot de Bemmelnaar te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na bedreigingen ex-vrouw

Publicatiedatum: 23-4-2006 13:32:53

Elst - Een 30-jarige man uit Foxhol is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de Elster politie aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht zijn 23-jarige ex-vrouw uit Elst diverse malen te hebben bedreigd met de dood. De twee zouden ruzie hebben gekregen over de bezoekregeling, waarbij de man zijn ex-vrouw enkele keren via de telefoon gedreigd zou hebben haar om te brengen. Gewaarschuwde agenten troffen de man in de woning van de vrouw aan, waarna hij werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Brandjes in containers mogelijk aangestoken

Publicatiedatum: 23-4-2006 13:32:17

Zevenaar - In Zevenaar hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee containerbrandjes gewoed op de Muldershof en de Oranjelaan. In beide gevallen moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te blussen. Voorzover bekend is er geen ernstige schade ontstaan. De politie vermoedt dat de beide brandjes zijn aangestoken. Omstreeks kwart over één werd een brandje gemeld op de Muldershof. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen bleken er twee afvalcontainers en een prullenbak in brand te staan. Ongeveer een uur later, omstreeks twee uur, ontdekte een passant een brandende vuilcontainer op de Oranjelaan bij een gebouw. De politie heeft nog vergeefs naar mogelijke daders gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Trio verdacht van graffiti

Publicatiedatum: 23-4-2006 13:31:47

Zevenaar - Drie Zevenaarse jongens van zestien, zeventien en achttien jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in hun woonplaats opgepakt op verdenking van vernieling door het spuiten van graffiti. Een getuige melde rond twee uur bij de politie dat er op De Olmen garagedeuren zouden worden beklad. Daarop gingen agenten op zoek en troffen op de Wilgenhoek de drie Zevenaarders aan. Bij het zien van de agenten werd door een van hen een spuitbus weggegooid. De drie werden vervolgens aangehouden en in het politiebureau aan de tand gevoeld. De drie zijn na verhoor weer vrijgelaten en hadden hun aandeel bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Met ruim twee promille op de brommer

Publicatiedatum: 23-4-2006 13:31:00

Zevenaar - Een 45-jarige bromfietser uit Zevenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden omdat hij in zwaar beschonken toestand op zijn brommer reed. De Zevenaarder trok rond één uur de aandacht van surveillerende agenten op de Arnhemseweg. De man bleek slingerend en zonder licht te rijden, waarop de agenten besloten een controle in te stellen. Bij het aanspreken zagen de agenten dat de Zevenaarder onvast ter been was en flink naar alcohol rook. De man moest mee naar het politiebureau voor en ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 2,21. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. Na het opmaken van een proces-verbaal is de Zevenaarder met een rijverbod van enkele uren naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---