Ingezonden persbericht

= = = = = Persbericht 23 april 2006 = = = = = =

Stillegging 34e Batavierenrace staat wereldrecord niet in de weg

De 34e editie van 's werelds grootste estafetteloop, afgelopen zaterdag, is ondanks een tijdelijke stillegging van de race goed verlopen. De wedstrijdleiding van de Batavierenrace had vrijdagnacht de schone taak om alles in goede banen te leiden nadat bleek dat de route vanwege een spoorwegoverval totaal was geblokkeerd. In goed overleg met de politie werd de race stilgelegd en even later nadat het calamiteitenplan zijn werk voortreffelijk had gedaan, hervat.

De grootste estafetteloop van de wereld is nog groter geworden; het oude record van 295 ploegen (7.375 lopers) is eraan: Marko Koers schoot vrijdagnacht om precies 00:00 maar liefst 321 teams de nacht in. Goed voor een nieuwe vermelding in het Guinness Book of Records.

De weergoden waren de deelnemers goed gezind, niemand heeft zijn etappe in de regen hoeven volbrengen. De herstart in hartje Enschede was wederom een groot succes; duizenden toeschouwers, opgezweept door twee geweldige startsprekers, waren getuige van een gezellige middag op de Oude Markt, met dweilorkesten en een oorverdovend vertrek van de 150 begeleidende motorrijders en aansluitend de herstart van 660 heren en dames. Als leuke bijkomstigheid knalde niemand minder dan de burgemeester van Enschede, Dhr. P.E.J. den Oudsten, dit jaar met behulp van een kanonschot de laatste etappe in.

Winnaar van de prestigieuze nrc.next Universiteitscompetitie 34ste Batavierenrace is geworden Wageningen Universiteit Vallei Auto Groep-team, uit Wageningen. Deze ploeg had in totaal slechts 10:51:39 uur nodig om het ruim 185 km lange traject te voltooien. In deze klasse werd, met snelheden boven de 20 km/h, meer dan ooit echte topsport bedreven. Wageningen Universiteit verstoot de Rijksuniversiteit Groningen van de troon, en mag zich het komende jaar dan ook 'Snelste universiteit van Nederland' noemen!

Naast de nrc.next Universiteitscompetitie kent de Batavierenrace het algemene klassement. Winnaar van het algemene klassement is 'Appeltaart' geworden. De ploeg had 11:07:43 uur nodig om de finish te bereiken.

Aansluitend vond, met ongeveer 12.000 bezoekers, het grootste studentenfeest van Nederland plaats. De vermoeidheid van de deelnemers maakte daarbij plaats voor een enthousiaste feeststemming.

= = = = = = Einde Persbericht = = = = = =
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting Batavierenrace @: nijmegen@batavierenrace.nl
t.a.v. Robert Jacobs Internet: www.batavierenrace.nl
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen
tel.: 024-3615876 Er is meer informatie en beeldmateriaal beschikbaar.
-----------------------

Universitair Sportcentrum
Heyendaalseweg 141 - 6525 AJ Nijmegen
telefoon 024 3615876 - fax 024 3612397
nijmegen@batavierenrace.nl

---- --