Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

23 april 2006

Laag-Keppel - rijden met drank op

Zagen agenten zaterdagavond rond 20.00 uur een auto met aanhanger rijden. Van de aanhanger bleek de verlichting niet te kloppen en besloten werd de bestuurder hierover aan te spreken. Nadat deze op de Rijksweg gestopt was, roken de agenten dat de bestuurder had gedronken. Hij is meegegaan voor de ademanalyse en deze gaf 0.9 promille aan. Tegen de 57-bestuurder uit Bronckhorst wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - aanhouding bij vechtpartij

De politie heeft zondagochtend rond 04.35 uur ingegrepen toen zij op het Simonsplein op een vechtpartij stuitten. Diverse jongeren gingen met elkaar op de vuist en toen de vechtenden gescheiden waren, werd getracht duidelijkheid over de aanleiding te krijgen. Een 20-jarige Doetinchemer zou met een 19-jarige plaatsgenoot op de vuist zijn gegaan en dit alles leverde mede door de mobieltjes nog meer vechtenden op. De 20-jarige is aangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Varsseveld/ Doetinchem - gestolen Mercedessen

Kreeg de centrale meldkamer in Apeldoorn zaterdagochtend rond 09.00 uur een belletje, dat er op de Wesselstraat een auto in brand stond. De gealarmeerde brandweer heeft de auto geblust en bij onderzoek bleek deze in doesburg te zijn gestolen. De politie is direct een buurtonderzoek begonnen. De politie vraagt getuigen die mensen in de lichtgroene Mercedes hebben zien rijden. Opvallend is een aangifte die zaterdagochtend in Doetinchem werd gedaan. Hier bleek vanaf de Bilderdijkstraat een zwarte Mercedes met het kenteken BS-HV552 te zijn gestolen. Het is nog niet duidelijk of beide zaken met elkaar te maken hebben.

Winterswijk - motorrijder onderuit

Een 30-jarige Winterswijkse motorrijder is zaterdagochtend met zijn bolide onderuit gegaan en met een gecompliceerde beenbreuk in het ziekenhuis opgenomen. Het ongeval gebeurde omstreeks 11.05 uur toen hij vanaf de Kloetenseweg rechtsaf de Bataafseweg opreed. Hierbij gaf hij kennelijk iets te veel gaf wardoor hij onderuit ging en tegen een in de file staande auto van een 37-jarige plaatsgenote botste. Hierna raakte hij een verkeerspaal en kwam in een sloot terecht. Per ambulance werd hij naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij direct geopereerd werd.

Doetinchem - jongeman zwaar gewond bij oversteken

Een 19-jarige Doetinchemmer is zondagochtend vroeg bij het oversteken van de Oude Terbogseweg zwaar gewond geraakt toen hij met z'n fiets geschept werd door een auto. De jongen reed omstreeks 00.35 uur met een vriendengroep richting Gaanderen en wilde bij de watertoren de rijbaan oversteken. Kennelijk heeft hij een vanuit de richting Gaanderen naderende auto niet opgemerkt en werd geschept. De auto werd bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Angerlo en zij zou beslist niet te hard hebben gereden.

Na het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis was vervoerd hebben agenten de vriendengroep opgevangen. In het ziekenhuis is nog wel een bloedproef van het slachtoffer genomen.

Zelhem - man zwaar gewond bij aanrijding

Een 28-jarige Zelhemmer is zondagochtend dor onbekende oorzaak op de Halseweg in zijn woonplaats tegen een boom gereden. De aanrijding werd rond 11.00 uur gemeld en alle hulpverleningsdiensten rukten uit. Het slachtoffer zat niet bekneld in zijn auto en na te zijn gestabiliseerd is hij naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen.

Einde berichten

---- --