Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vrouw in gestolen auto aangehouden

Publicatiedatum: 23-4-2006 12:48:57

Arnhem - Een 39-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagochtend door de Arnhemse politie aangehouden wegens autodiefstal. Agenten zagen rond half zes de vrouw, een bekende van de politie, rijden over de Jansbinnensingel. De auto, waarin ze reed bleek als gestolen te zijn opgegeven. Daarop zetten de agenten de achtervolging in en wisten de wagen op de John Frostbrug tot staan te brengen. Aangezien de vrouw weigerde uit de auto te komen moesten de agenten een ruitje inslaan, waarna de vrouw alsnog kon worden aangehouden. Op de passagiersplaats bleek ook nog een man te zitten. Hij werd aanvankelijk ook aangehouden maar bleek met de diefstal niets van doen te hebben. Hij is dan ook meteen weer vrijgelaten. De auto werd veiliggesteld en de vrouw ingesloten. De bewuste auto bleek te zijn gestolen in Apeldoorn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

Publicatiedatum: 23-4-2006 12:48:26

Arnhem - Een 28-jarige vrouw uit Arnhem is zaterdagavond door de politie aangehouden wegens mishandeling. De Arnhemse wordt ervan verdacht een 28-jarige vrouw en plaatsgenote te hebben geschopt en aan de haren getrokken. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op. Het voorval vond plaats in een buurtcentrum in Arnhem-Noord. Volgens het slachtoffer werd daar een kinderfeestje gehouden. Nadat een van de kinderen zich kennelijk misdragen had bracht het slachtoffer, dat in het buurtcentrum werkzaam was, het kind naar huis. Later op de avond verscheen de moeder van het bewuste kind en zou vervolgens het slachtoffer hebben aangevallen. Gewaarschuwde agenten hielden de vrouw later thuis aan. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. De verdachte vrouw is later na het afleggen van een verklaring vrijgelaten. Ze had de mishandeling bekend. Justitie beslist verder wat er met de vrouw gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man meegesleurd bij autodiefstal

Publicatiedatum: 23-4-2006 12:47:50

Arnhem - Een 61-jarige man is vrijdagavond op enkele kleerscheuren en lichte verwondingen na met de schrik vrijgekomen nadat hij in Arnhem honderden meters was meegesleurd bij de diefstal van zijn wagen. De man was even voor elf uur op de Van Oldenbarneveldtstraat door een vrouw aangesproken die hem om een lift vroeg. De man bood haar de rit aan en bracht haar naar de aangegeven plek. Bij het uitstappen zag de vrouw kans om er met de auto van de man vandoor te gaan. De man, die ook even uitgestapt was, greep zich vast aan de dakdragers van zijn auto en werd zo enkele honderden meters meegesleurd. Op een gegeven moment zag het slachtoffer zich genoodzaakt los te laten en kwam op de Westervoortsedijk ter hoogte van te Snelliusweg te vallen. Een passerende automobilist zag het gebeuren en ontfermde zich over de man. Samen zetten ze de achtervolging in en zagen de auto even verderop stilstaan. De vrouw en nog een onbekende man, die in de auto bleken te zitten, wisten te voet te ontkomen, waarop het slachtoffer zich met zijn auto bij de politie meldde. De politie stelt een nader onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mannen opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 23-4-2006 12:46:49

Arnhem - Een 24-jarige man uit Doorwerth en een 25-jarige Arnhemmer zijn zaterdagavond door de Arnhemse politie opgepakt na een vechtpartij. De twee, bekenden van elkaar, kregen in een horecazaak aan de Steenstraat ruzie over een zakelijk geschil. De ruzie draaide uit op een handgemeen waarbij één van hen door de ruit van de zaak viel. Geen van beiden raakte noemenswaardig gewond. Personeel van de zaak waarschuwde de politie, die beide mannen voor de zaak aanhield. De twee zijn ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekommer aangehouden bij inbraakpoging

Publicatiedatum: 23-4-2006 12:46:11

Arnhem - Een 30-jarige man uit Bennekom is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in de Arnhemse Vogelwijk aangehouden bij een inbraakpoging. De man was eerder in het pand op bezoek geweest bij een van de huisgenoten. Volgens de overige huisgenoten zou de Bennekommer zich binnen misdragen hebben, waarop hij buiten werd gezet. Vervolgens zou de man geprobeerd hebben alsnog binnen te komen. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die trof de man nog bij de woning aan terwijl hij kennelijk bezig was om met een touw al hengelend raamhendels te openen. De man werd vervolgens aangehouden en is ingesloten. Door een van de huisgenoten van het pand is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongeren aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 23-4-2006 12:45:29

Doesburg - De politie van Doesburg heeft zaterdagavond op de Barend Ubbinkweg vijf jongeren aangehouden. De vijf worden ervan verdacht vernielingen te hebben aangericht op de Hanzestraat, IJsselkade en Waterstraat. Zo zou er straatmeubilair zijn vernield, schade aan een auto zijn veroorzaakt en geprobeerd zijn enkele pallets in brand te steken. Ook zou er een mobiel toilet omver gegooid zijn. De vijf konden mede op aanwijzen van getuigen worden aangehouden. Het gaat om vier jongeren uit Doesburg en één uit Angerlo in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar. De vijf zijn voor nader onderzoek ingesloten. Gedupeerden zijn door de politie benaderd om aangifte te doen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606