Persberichten Lekstroom, 14.30 uur

Utrecht, 23-04-2006

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 20-jarige automobilist is in de nacht zaterdag op zondag aangehouden vanwege rijden onder invloed. Agenten controleerden de man om 02.45 uur op de Weg naar de Poort. De blaastest wees uit dat de beginnende bestuurder uit Utrecht met te veel alcohol op achter het stuur zat. De uitslag van de ademanalyse was 620 ug/l. De Utrechter kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Harddrugs

IJSSELSTEIN- Een 21-jarige man uit Noordwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. De portier van een horecagelegenheid aan de Weidstraat trof XTC-pillen aan bij de man en belde de politie. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De XTC-pillen zijn in beslag genomen. Tegen de Noordwijker is proces-verbaal gemaakt.

Rijbewijs kwijt

HOUTEN Een 37-jarige automobilist uit t Goy is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij onder invloed van alcohol reed. Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een personenauto op zijn kant lag op de Rondweg in Houten. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen dat de bestuurder niet meer aanwezig was. Op dat moment stopte een auto en werden de agenten aangesproken door een vrouw die vertelde dat zij de bestuurder van de auto achterin had zitten. Agenten hebben de automobilist laten blazen en hieruit bleek dat de man alcohol op had. De uitslag van de ademanalyse was 880 ug/l/. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.