Persberichten Rijn & Venen, 14.25 uur

Utrecht, 23-04-2006

Escalatie voorkomen

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding binnen dat een schuurfeest uit de hand dreigde te lopen. Twee groepen jongeren waren aan het vechten geweest en er dreigde opnieuw een confrontatie. Om escalatie te voorkomen hebben agenten de groepen uit elkaar gehaald. Hierbij weigerde een groep van 20 jongeren het terrein te verlaten en moest de wapenstok er aan te pas komen om dit te bereiken. Een 18-jarige man uit Waverveen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau omdat hij een politieman beledigde. Hij is later die nacht met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Venten zonder vergunning

MAARSSEN- De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.00 uur twee aanhoudingen verricht voor het venten zonder vergunning. De politie kreeg een melding dat twee meisjes langs de deur gingen om koeken te verkopen. De politie trof op de Vechtensteinlaan een 15-jarig meisje en een 19-jarige vrouw, beiden uit Den Haag aan die een doos koeken bij zich hadden. Zij hadden echter geen vergunning om deze koeken te verkopen. De twee kregen een proces-verbaal.

Aanrijding onder invloed

MAARSSEN Een 48-jarige automobilist uit Maarssen is zaterdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden omdat hij reed invloed van alcohol. De politie kreeg een melding van een aanrijding op de kruising Verbindingsweg/Ruimteweg waarbij twee autos betrokken waren. Eén van de bestuurders had vermoedelijk door rood gereden. Ter plaatse bleek dat deze bestuurder onder invloed van alcohol was. De uitslag van de ademanalyse was 795 ug/l. Dit is bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de Maarsenaar is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen. Ook kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Veelpleger aangehouden

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit IJsselstein aangehouden voor mishandeling en vernieling van een scooter. Rond 03.15 uur kreeg de politie een melding dat er een portier van een horecagelegenheid aan de Safariweg gewond was geraakt. Eerder die nacht was de verdachte de horecagelegenheid uitgezet omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was en zich vervelend gedroeg. De man was echter teruggekomen en probeerde weer naar binnen te gaan. Een van de portiers verhinderde dat. De IJsselsteiner ging vervolgens door het lint en schopte tegen de deur. Hierbij kwam de hand van de portier tussen de deur. De dader richtte zijn woede vervolgens tegen een geparkeerde scooter. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de man een veelpleger is. De portier is met ernstige verwondingen aan zijn hand met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jonge vernielers aangehouden

MAARSSEN Vrijdagavond heeft de politie twee jongens van 13 en 14 jaar aangehouden omdat zij een winkelkarretje aan het vernielen waren. Tijdens de bike-surveillance betrapte een wijkagent de twee jongens bij Bisonspoor. Zij verklaarden dat er nog een muntje in het winkelkarretje zat, dat zij eruit wilden halen. Toen dit in eerste instantie niet lukte, gooiden zij de kar op de grond. De twee jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een van de ouders heeft de jongens kort daarna opgehaald.

Autospiegels vernield

OUDEWATER Vrijdagavond rond 22.30 uur melde een getuige dat op de Leeuweringerstraat autospiegels werden vernield door een groep jongeren die van Oudewater naar Linschoten fietsten. Politieagenten waren snel ter plaatse en zagen de groep van ongeveer 20 jongeren. Alle jongeren zijn staande gehouden en ter plaatse gehoord. Twee jongeren van 15 en 16 jaar uit Linschoten en Woerden zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 16-jarige jongen heeft inmiddels zijn aandeel in de vernielingen bekend. Beide verdachten zijn in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

MONTFOORT/OUDEWATER/LOPIK De politie heeft op verschillende locaties vanaf zaterdag 20.30 tot zondag 04.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Achttien bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder anderen rijden onder invloed, alcohol drinken op straat, te hard rijden en het niet dragen van een gordel.