Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man verdacht van mishandelen caféhouder

Publicatiedatum: 23-4-2006 14:43:41

Wageningen - Een 43-jarige Wageninger is zondagochtend door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling. De man zou bij een zaak in het centrum de 35-jarige caféhouder hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. Rond half vijf die ochtend werd de politie te hulp geroepen nadat er ruzie in de zaak was ontstaan bij het sluiten. Volgens de caféhouder zou de Wageninger bij het sluiten van de zaak nog aan de gokkast hebben gestaan en geweigerd hebben te stoppen met spelen. Toen de man alsnog de zaak werd uitgezet zou hij de caféhouder plotseling hebben geslagen. Bij de komst van de agenten bleek de Wageninger nog in de zaak te zijn, waarna hij werd aangehouden. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageninger gepakt na mishandeling

Publicatiedatum: 23-4-2006 14:43:12

Wageningen - De Wageningse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een achttienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens mishandeling. De jongen zou bij een vechtpartij bij een horecazaak aan de Herenstraat een negentienjarige jongen uit Heemstede hebben geslagen. De agenten werden rond kwart voor drie bij de zaak geroepen voor een vechtpartij en troffen daar het slachtoffer met een bloedneus. Volgens zijn zeggen was hij bij een ruzie op zijn gezicht geslagen door een onbekende. Bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte in eerste instantie niet aangetroffen. Later sprak de achttienjarige Wageninger zelf agenten aan op Rooseveltweg en verklaarde degene te zijn die ze zochten. De jongen werd vervolgens aangehouden. De Wageninger zelf bleek overigens ook licht gewond. De jongen is later vrijgelaten en had verklaard zelf slachtoffer te zijn geworden van de vechtpartij. Inmiddels heeft de politie in de loop van de zondagochtend een negentienjarige Wageninger thuis aangehouden. Hij wordt er ook van verdacht bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest en is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De zaak wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie verjaagt omstanders bij brand

Publicatiedatum: 23-4-2006 14:42:38

Lunteren - De Edese politie heeft zaterdagavond bij een brand in een voormalig fabriekspand aan de Postweg in Lunteren een groep van enkele tientallen jongeren met enige dwang moeten verjagen. Daarbij waren volgens de politie wel enkele klappen gevallen maar voor zover bekend niemand gewond geraakt. In het pand brak rond half tien brand uit. Bij aankomst bleek dat een groep van ongeveer 40 jongeren zich verschanst had. Om de brandweer veilig te kunnen laten werken werd de groep verzocht afstand te houden. Daar bleek men kennelijk geen oren naar te hebben. Nadat enkele vergeefs malen gesommeerd was te vertrekken werd de groep door ongeveer 20 politiemensen verdreven. Bij het incident werden geen aanhoudingen verricht. Het leegstaande pand is inmiddels weer door de eigenaar dichtgetimmerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Agenten betrappen dief

Publicatiedatum: 23-4-2006 14:42:05

Wolfheze - Surveillerende agenten van de Renkumse politie hebben zaterdagavond in Wolfheze een man betrapt op diefstal. De agenten zagen de man, een 63-jarige Wolfhezenaar, rond half zes over de Wolfhezerweg lopen met een voorwerp onder zijn kleding. De agenten vertrouwden het niet en besloten de man te controleren. Daarbij kwam een fles wijn onder de kleding van de man aan het licht. De man bekende de fles zojuist uit een tuin van een nabijgelegen woning te hebben gestolen, waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding bekende de man de laatste tijd vaker te hebben gestolen in de buurt. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heelsumer betrapt bij stelen verkeersbord

Publicatiedatum: 23-4-2006 14:41:28

Heelsum - Een achttienjarige Heelsumer is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de Renkumse politie op heterdaad aangehouden na een diefstal van een verkeersbord. Agenten hielden die nacht een voetronde in de omgeving van de Doornenkampseweg en hoorden omstreeks vier uur een zwaar breekgeluid. Kort daarop zagen zij de Heelsumer lopen met een verkeersbord op zijn nek. Net voordat de knaap een woning wilde binnen gaan werd hij door de agenten in de kraag gevat. De jongen verzette zich echter tegen zijn aanhouding waarbij een schermutseling ontstond. Bij de schermutseling sneuvelde de ruit van de voordeur. Niemand raakte echter gewond en de jongen kon door de agenten worden overmeesterd. Het verkeersbord bleek te zijn weggehaald vanaf een verkeersheuvel op de kruising van de Tamboer met de Doornenkampseweg en is in beslag genomen. De jongen is in de loop van zaterdag vrijgelaten en had de diefstal bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Lunterenaar aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 23-4-2006 14:40:48

Lunteren - Een 24-jarige automobilist uit Lunteren is zaterdagavond door de politie aangehouden nadat hij in beschonken toestand betrokken was geraakt bij een aanrijding. Daarbij was niemand gewond geraakt. De Lunterenaar bleek vanaf de Vaarkamperengweg het Piersonplein te zijn opgereden. Daarbij was hij gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht gekomen en botste op een tegenligger, een 43-jarige man uit Ede. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Lunterenaar, die vervolgens werd aangehouden. Bij het ademonderzoek in het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van 0,68 (voor een beginnend bestuurder ongeveer tweeënhalf keer de norm). Tegen de Lunterenaar is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van enkele uren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vijf bestuurders in de fout bij alcoholcontrole
Publicatiedatum: 23-4-2006 14:39:58

Ede - Bij een alcoholcontrole door het verkeershandhavingsteam van de politie in de nacht van zaterdag op zondag in Ede zijn vijf bestuurders door de mand gevallen. Tussen middernacht en half drie vatte het VHT post op de Molenstraat in Ede. Van ruim 200 bestuurders werden blaastesten afgenomen. Bij vijf bestuurders was sprake van overschrijding van de alcohollimiet. Het hoogst gemeten promillage was 0,78 (anderhalf keer de norm). Bij de controle werd ook een automobilist betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De controle was van tevoren aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---