Persberichten Eemland noord, 15.05 uur

Utrecht, 23-04-2006

Rijden onder invloed

SOESTERBERG Een 43-jarige automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij reed onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten hielden de man uit Bosch en Duin staande op de Postweg. Een blaastest wees uit dat de bestuurder gedronken had. De uitslag van de ademanalyse was 605 ug/l. Dit is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. De bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

SOEST Een 49-jarige automobilist uit Soest is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij reed onder invloed van alcohol. Agenten hielden de bestuurder staande op de Koningsweg. De blaastest wees uit dat de man gedronken had. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 575 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van acht uur en hij moes zijn rijbewijs inleveren. De man is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 66-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg is vrijdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden omdat hij reed onder invloed van alcohol. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder op de Nijkerkerweg een aantal hectometerpaaltjes omver had gereden. In eerste instantie werd gedacht dat de bestuurder onwel was geworden. Gealarmeerd ambulancepersoneel kreeg echter geen medewerking van de man en vermoedde dat alcohol in het spel was. Gearriveerde agenten hebben de bestuurder vervolgens laten blazen en hieruit bleek inderdaad dat de man gedronken had. De uitslag van de ademanalyse was 1130 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 14 uur, een proces-verbaal en is zijn rijbewijs kwijt.