Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 23-04-2006

Aangehouden bij winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is een 46-jarige vrouw uit Vlijmen aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch betrapt toen ze een spijkerbroek en een vest met een totale waarde van bijna 130 euro wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is een 23-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 17-jarige zus in hun woning in s-Hertogenbosch te hebben mishandeld. De vrouw hield hier blauwe plekken aan over. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden bij vechtpartij

Rosmalen Zaterdagmiddag werd gemeld dat er in een winkel aan de Dorpsstraat in Rosmalen werd gevochten. Volgens getuigen werd iemand de winkel ingeduwd, waarna een groep jongeren al vechtend de winkel in kwam. Waarschijnlijk is de vechtpartij buiten ontstaan. Door getuigen werden de partijen gescheiden. De ter plaatse gekomen politiemensen konden een 22-jarige man uit Rosmalen aanhouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij.

Vrouw aangehouden bij winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is een 17-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. De vrouw werd in een winkel aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch betrapt toen ze voor 115 euro kleding wegnam. Personeel van de winkel probeerde de vrouw aan te houden maar ze wist men geweld te ontkomen. Op aanwijzing van getuigen kon ze even later vlak bij het station worden aangehouden. De vrouw is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Zaterdagavond, even na 22.00 uur, werd op de Kruiskampsingel in s-Hertogenbosch een 27-jarige man uit Polen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden bij vechtpartij

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.45 uur, werd op de Kolperstraat in s-Hertogenbosch een 25-jarige man uit die plaats aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij op die straat, waarbij een 19-jarige jongen uit s-Hertogenbosch zodanig gewond raakte dat hij in een ziekenhuis moest worden behandeld. De 25-jarige man was die avond al eerder bij een opstootje betrokken in een horecagelegenheid in de buurt. In verband daarmee was hij door de portier uit de gelegenheid verwijderd. Buiten was de man samen met een aantal anderen opnieuw betrokken bij een vechtpartij. De 25-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten.

Bekeuringen voor belediging

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Parade in s-Hertogenbosch een 30 jarige man uit die plaats bekeurd. De man werd daar door politiemensen aangesproken omdat hij met glaswerk op straat liep. Hij reageerde hierop door de politiemensen te beledigen.

Op de Orthenstraat in s-Hertogenbosch werden twee personen, een 24 jarige vrouw en een 25-jarige man, uit Kaatsheuvel bekeurd. Het tweetal was uit een horecagelegenheid gezet omdat ze zich misdroegen. Buiten zagen ze twee politiemensen die door hen beledigd werden.

Man aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.00 uur, is een 45-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man was even eerder uit een horecagelegenheid aan de Oude Engelenseweg in s-Hertogenbosch gezet. Op het moment dat twee politiemensen langs de gelegenheid kwamen, zag ze de man de deur en rolluiken van het bedrijf te lijf gaan. De man is aangehouden voor vernielingen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zondagmorgen heengezonden.

Inbraken in autos

Drunen in de nacht van zaterdag op zondag is in een vijftal autos die geparkeerd stonden aan de Lindelaan in Drunen ingebroken. Van de autos werd steeds een ruit ingeslagen. Zover bekend werd uit twee autos de autoradio gestolen.

Beginnend bestuurder te veel gedronken

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 03.30 uur, werd op de Graafseweg in s-Hertogenbosch een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. Deze beginnende bestuurder reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.


-----

Boekel In dezelfde nacht werd ook een 20-jarige man uit Handel bekeurd. Hij reed met zijn auto over de Molenstraat in Boekel en had te veel gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

Voor beginnende bestuurders gelden strengere regels en ze zijn in bezit van een puntenrijbewijs. Bij ernstige overtredingen en misdrijven krijgen ze strafpunten. Het rijden onder invloed is een misdrijf.

Bekeurd voor belediging

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Meierijstraat in Schijndel een 32-jarige man uit die plaats bekeurd. Op het moment dat twee politiemensen hem passeerde beledigde hij hen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht is een 34-jarige man uit Veghel aangehouden. In hun woning had hij zijn echtgenote mishandeld en vernielingen gepleegd. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Alcoholcontrole

Uden In de nacht van zaterdag op zondag is een rijdende alcoholcontrole gehouden in Uden hierbij zijn drie bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed.

Rond 02.45 uur, werd op de Wilhelminastraat een 28 jarige man uit Apeldoorn bekeurd. Hij kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 8 uur en ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de Veldmolenweg werd om 03.45 uur een 36-jarige vrouw uit Boekel bekeurd. Zij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 4 uur.

Een 31-jarige man uit Boekel werd om 04.00 uur bekeurd op de Kastanjeweg. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Bekeuringen voor belediging

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Kerkstraat in Zeeland een 17-jarige jongen uit Heumen bekeurd. Hij beledigde politiemensen die in de Kerkstraat in Zeeland toezicht hielden.

Ditzelfde deed ook een 17 jarig meisje uit Venray. Ook zij werd hiervoor bekeurd.

Jongeren aangehouden

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens, 17 en 18 jaar uit Venray aangehouden. De twee maakte deel uit van een groep jongeren die rond 04.40 uur nog voor een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Zeeland stonden. Personeel van die gelegenheid was bezig met het opruimen van rommel rond de gelegenheid. Daarbij werden ze door de groep voortdurend beledigd en uitgedaagd. Het personeel ging hier niet op in. Enkele politiemensen die dit zagen grepen hierop in door de groep te vorderen weg te gaan. Twee jongeren deden dat niet. Ze werden aangehouden. Een van hen bedreigde darbij een van de politiemensen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze zondag heengezonden.

Illegaal plakken

Veghel Zondagmorgen is een 27-jarige vrouw uit Veghel bekeurd. Ze werd door politiemensen betrapt toen ze op de Sluisstraat in Veghel illegaal posters voor verschillende feesten aan het plakken was. Een 200-tal posters is in beslag genomen.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Heesch In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier jongeren, drie mannen en een vrouw, aangehouden voor openlijke geweldpleging. In een horecagelegenheid aan het Stationsplein in Heesch hadden ze vernielingen gepleegd. Het viertal gedroeg zich zo, dat andere bezoekers de zaak verlieten. Bij de komst van de politie ter plaatse was het viertal al weer weg. Korte tijd later konden ze in Nistelrode worden aangehouden. Het betreft twee mannen 26 en 31 jaar uit Helmond een man van 22 jaar uit Oss en een 22-jarige vrouw uit Nistelrode. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt.

Man staat gesignaleerd

Oss In de nacht van zaterdag op zondag troffen politiemensen op het station in Oss een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij controle bleek, dat de man nog drie veroordelingen had open staan. In totaal moest hij nog 224 euro aan boetes betalen en nog 14 dagen hechtenis ondergaan. De man is in verband hiermee aangehouden en ingesloten.

Bij de aanhouding bleek, de man ook nog in het bezit van een 14-tal pillen, vermoedelijk speed. De pillen zijn in beslag genomen en tegen de man is hiervoor proces-verbaal opgemaakt.