Persberichten Heuvelrug, 16.00 uur

Utrecht, 23-04-2006

Mishandeling in horecagelegenheid

VEENENDAAL Een 26-jarige Veenendaler is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens mishandeling in een horecagelegenheid in de Tuinstraat. Omstreeks 02.40 uur sloeg de man een andere bezoeker met een glas tegen het hoofd. Het slachtoffer liep daarbij een bloedende hoofdwond op. Op aanwijzingen van de portier en twee getuigen kon de politie de Veenendaler aanhouden. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN Een 29-jarige automobilist uit Driebergen is bij een controle in het kader van de landelijke alcoholcampagne Bob of Bon betrapt op rijden onder invloed. De man moest in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.10 uur blazen op de Hoofdstraat. Toen bleek dat hij te veel op had en hem werd meegedeeld dat hij was aangehouden, gaf hij gas en reed weg. Een motoragent kon hem klem rijden, waarna de man werd overgebracht naar het bureau. Daar bleek uit de ademtest dat hij een alcoholgehalte had van 515 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Alcoholcontrole

VEENENDAAL/RHENEN/DRIEBERGEN De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in Veenendaal, Rhenen en Driebergen. Tussen 21.00 uur en 05.00 uur werd gecontroleerd op de Zandstraat in Veenendaal, de Cuneraweg in Rhenen en de Hoofdstraat in Driebergen. In totaal werden 687 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Vijf van hen kregen een proces-verbaal omdat ze te veel op hadden.

Doorgereden na aanrijding

VEENENDAAL Een 29-jarige automobilist uit Kerkdriel is zaterdag betrapt op rijden onder invloed nadat hij was doorgereden na een aanrijding. De aanrijding met een andere auto vond plaats omstreeks 18.30 uur op de Cuneraweg. Daarbij verloor de auto een van zijn kentekenplaten. Ruim een uur later zagen agenten op de Dr Colijnstraat een auto staan met schade aan de bumper en een ontbrekende kentekenplaat. Na een kort buurtonderzoek en even posten zagen de agenten een man in de auto wegrijden. Direct daarop lieten zij hem stoppen en blazen. Hij bleek onder invloed. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Openlijke geweldpleging

WIJK BIJ DUURSTEDE Vijf jongens van 18 uit Wijk bij Duurstede zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Prins Hendrikweg aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Omstreeks 02.15 werd een politieagent in zijn vrije tijd wakker van lawaai. Hij zag een persoon wegrennen en ging er achteraan, maar raakte hem kwijt. Agenten die in dienst waren zagen twee jongens wegrennen van de Nachtegaal en wisten deze in de kraag te vatten. Kort daarop kwamen nog drie jongens aanlopen. Allen werden aangehouden. Ze bleken uit een tuin aan de Stroband een vogelhuisje en een barbecue te hebben weggenomen en vernield. Ook hadden ze enkele klikos omgegooid. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Na verhoor mochten de verdachten weer naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbrekers aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft een 25-jarige vrouw uit Veenendaal en een 19-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een getuige belde rond 09.30 uur de politie dat er een auto-inbraak had plaatsgevonden op een parkeerplaats in Driebergen. De inbrekers waren er vervolgens vandoor gegaan in een auto. De getuige had het kenteken van deze auto genoteerd. Agenten hebben vervolgens uitgekeken naar de bewuste auto en troffen deze in Doorn aan. De inzittenden, de 25-jarige vrouw en de 19-jarige man, zijn aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. In de auto troffen agenten softdrugs en een busje traangas aan. Deze goederen zijn in beslag genomen.