Politie Zuid-Holland-Zuid

23/4 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-04-2006 o Persberichten district I PINAUTOMAAT

DORDRECHT- Een 37-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een pinautomaat. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 21 april 2006 omstreeks 10.30 uur op de Merwedestraat. De man stond met een baksteen op de pinautomaat te beuken. Hij wilde geld hebben. Dit lukte niet, maar wel richtte hij de nodige schade aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

BABBELTRUC

ZWIJNDRECHT- Een bejaarde vrouw is op 19 april slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc. Een jongen van een jaar of 14 belde bij haar aan en vroeg of hij binnen mocht komen in verband met een enquête. De vrouw liet de jongen binnen en de jongen stelde zijn vragen. Toen de jongen weg was, merkte de zoon van de bewoonster dat zijn mobiele telefoon weg was. Tevens was een portemonnee meegenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie heeft inmiddels drie aangiften opgenomen van een dergelijke babbeltruc. De politie waarschuwt mensen voor deze jongen en hem niet toe te laten in de woning. Het signalement van de jongen luidt: ongeveer 1.65 meter, kort zwart haar, mager postuur en moedervlek op de wang.

WINKELDIEFSTAL

HENDRIK-IDO-AMBACHT- In winkelcentrum De Schoof zijn op vrijdag 21 april vier personen aangehouden wegens diefstal. Het gaat om een 22-jarige man en drie vrouwen ivan respectievelijk 36, 43 en een 62-jaar allen afkomstig uit Rotterdam. Ze hadden diverse kledingstukken en een koekenpan gestolen bij meerdere winkels in het winkelcentrum. De winkeldieven zijn meegenomen naar het politiebureau. De 36-jarige vrouw werd na verhoor heengezonden. De andere verdachten zijn in verzekering gesteld. Op zaterdag 22 april werd een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om een 35-jarige vrouw uit Hoogvliet. Zij is inmiddels ook in verzekering gesteld.

BELEDIGING

DORDRECHT- Aan de Planetenlaan in Dordrecht is op vrijdag 21 april een 57-jarige man aangehouden. De man was hier aan een auto aan het sleutelen. Dit is hier niet toegestaan omdat het een openbare weg is. De man is hier al eerder op aangesproken. Toen de agenten de man hier wederom op aanspraken, beledigde hij de agenten. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte heeft een bekeuring gekregen van 220 euro.

MISHANDELING

DORDRECHT- Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is op vrijdagavond 21 april met een stok geslagen. De jongen reed met zijn bromfiets over het voetpad in het Wantijpark. Op een gegeven moment kwamen vier personen met een hond hem tegemoet lopen. Een man begon hem vervolgens met een stok te slaan. De jongen liep als gevolg hiervan een dikke lip, een schaafwond op zijn arm en een bloedneus op. De politie heeft naar aanleiding van deze mishandeling een 24-jarige en een 30-jarige man, beiden uit Dordrecht, aangehouden. De 24-jarige man is na verhoor heengezonden. De andere verdachte is ingesloten. De verdachte ontkent met een stok te hebben geslagen.

JOYRIDING

DORDRECHT- In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 april heeft de politie een 20-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde aan de Kapteynweg. De jongen wordt verdacht van joyriding. Hierbij zou hij diverse aanrijdingen hebben veroorzaakt. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs en bleek ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau al waar hij is ingesloten.

BEDREIGING

DORDRECHT- Een 24-jarige vrouw uit Dordrecht is op vrijdag 21 april bedreigd door een onbekende man. De vrouw liep omstreeks 01.00 uur s nachts ter hoogte van de Kromhout en de Vrieseweg toen een donker blauw bestelbusje stopte. De bestuurder liep op de vrouw af en pakte haar beet. Hij vroeg of ze mee wilde gaan. Toen de vrouw weigerde, is de man uiteindelijk weggegaan. Het signalement van de man luidt:
* vermoedelijk een Surinaamse man;

* tussen de 30 en 35 jaar;

* 1.70 meter lang;

* zwart haar en donkere ogen;

* smal ingevallen gezicht en diepliggende oogkassen
* de man droeg een spijkerbroek en zwart stoffen jack

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval en/of mensen die het signalement van de man herkennen. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

BELLEN TIJDENS AUTORIJDEN

DORDRECHT- Op de Laan der Verenigde Naties is een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man werd tot stoppen gebracht omdat hij belde tijdens het autorijden en geen autogordel droeg. Agenten wilde de man hiervoor bekeuren. De man was het hier niet mee eens en weigerde zijn gegevens op te geven. Ondanks meerdere vorderingen bleef hij weigeren. De man had geen identiteitsbewijs bij zich. Uiteindelijk is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

ZAKKENROLLEN

DORDRECHT- Een 30-jarige vrouw uit Dordrecht en haar 13-jarige zoon zijn aangehouden aan de Sisarijs of Sarisgang. Ze worden verdacht van zakkenrollerij. Dit vond plaats bij een warenhuis aan de Bagijnhof. De politie heeft moeder en zoon meegenomen naar het politiebureau. De moeder is hier ingesloten.

OPLICHTING

DORDRECHT- Op zaterdag 22 april is een 21-jarige Fransman aangehouden in een parfumerie aan het Statenplein. De man wilde samen met een andere man twee flessen parfum afrekenen. Dit deed hij met een creditcard. De verkoopster merkte echter dat er iets niet klopte met de creditcard. Vermoedelijk was het een valse of gekopieerde pas. De verkoopster sprak de Fransman hierop aan. Hij probeerde de creditcard uit haar hand te trekken, maar dit lukte niet. Vervolgens wilde hij ervan doorgaan. Een beveiligingsmedewerker kon hem tegenhouden. De tweede man wist wel te ontkomen. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

TWEE MEISJES AANGEHOUDEN

DORDRECHT- Twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Dordrecht zijn op zaterdag 22 april aangehouden bij de Bagijnhof. De meisjes waren aan het winkelen en hadden bij een aantal winkels spullen waaronder make-up gestolen. Bij een drogisterij werden ze uiteindelijk gesnapt door een beveiligingsmedewerker. De politie werd vervolgens ingeschakeld. De meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

JONGEN BEDREIGT AGENT

DORDRECHT- Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is op zaterdagmiddag 22 april door de politie aangehouden. Dit gebeurde aan de Singel. Een agent in burger betrapte de jonger op heterdaad bij het stelen van een fiets. Toen hij op de jongen afliep, dreigde de jongen met een mes te steken. Politieagenten die ter assistentie waren geroepen, hebben de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen is in verzekering gesteld.

SNOEP EN GELD GESTOLEN

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Bij een cultureel centrum aan de Hoge Kade is in de nacht van zaterdag op zondag 23 april ingebroken. Vermoedelijk heeft men de schuifpui met geweld geopend. Vervolgens is de snoepautomaat in de hal opengebroken. Er is snoep en een geldbedrag van zon 400 euro buit gemaakt. De technische recherche zal onderzoek doen naar de inbraak.

HUISELIJK GEWELD

DORDRECHT- Een 24-jarige man uit Dordrecht is op zondag 23 april in zijn woning aan de Noordendijk aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Hij wordt op het politiebureau verhoord. De verdachte bleek na persoonscontrole nog diverse openstaande vonnissen op zijn naam hebben staan.