Ingezonden persbericht

Jan Smit trapt af voor Ruud's WeesKinderen

Voor een foto van de Ruud's WK-actie van SOS-Kinderdorpen, zie: http://www.persinfo.nl/upload/1145802041

Amsterdam, 23 april 2006 - Op het Amstelveld werd vandaag de aftrap gegeven voor de actie Ruud van Nistelrooy's WK van SOS-Kinderdorpen.
SOS-ambassadeur Jan Smit trapte, samen met kinderen en supporters zoals life-styledeskundige Fiona Heering en cabaretier Ruben Nicolai, af voor de actie. Met deze actie hoopt SOS-Kinderdorpen nog meer supporters voor Ruud's WK te winnen.

Naast het maken van doelpunten voor Oranje, heeft Ruud van Nistelrooy dit WK namelijk een extra doel: WeesKinderen een toekomst geven. Als ambassadeur van SOS-Kinderdorpen lanceert hij in aanloop naar het WK de campagne 'Ruud's WK'. Met als doel WeesKinderen wereldwijd een thuis en een toekomst te geven.

Als sociale partner van de internationale voetbalbond FIFA, staat SOS-Kinderdorpen gedurende het gehele WK centraal als goed doel. Tijdens het WK wordt aandacht gevraagd voor de gezamenlijke actie van FIFA en SOS-Kinderdorpen '6 dorpen voor 2006'. Deze actie heeft als doel voldoende fondsen te werven om 6 nieuwe kinderdorpen te bouwen voor vele weeskinderen. SOS-Kinderdorpen Nederland is verantwoordelijk voor de bouw van het kinderdorp Morelia in Mexico.

Ruud van Nistelrooy, ambassadeur van SOS-Kinderdorpen: 'SOS-Kinderdorpen is een wereldwijde organisatie voor weeskinderen. Ik heb met eigen ogen gezien dat hun werk nog steeds heel hard nodig is. De actie is voor mij geslaagd als straks de weeskinderen van Morelia een thuis hebben met een eigen SOS-moeder. Mensen kunnen hieraan bijdragen door supporter te worden van Ruud's WK of door een T-shirt te kopen.'

Naast Hans van Breukelen, Jan Smit, Anky van Grunsven en Fiona Heering zijn vele anderen al supporter geworden van Ruud's WK. Wilt u ook supporter worden, kijk op: www.ruudswk.nl. Deze site staat gedurende de aanloop naar het WK en tijdens het WK centraal voor supporters van Ruud's WK.

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al bijna 60 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. SOS-Kinderdorpen doet dit op haar eigen, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. De SOS-voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen en de dagelijkse zorg voor meer dan 60.000 weeskinderen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Marjolein Lankhout
SOS-Kinderdorpen
020 - 512 16 80
marjolein@soskinderdorpen.nl
06 - 215 72 451