Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 23 april 2006

Ongeval wordt 17 jarige jongen fataal

MOLENSCHOT Op de Lijndonk te Molenschot vond vanmorgen een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een 17 jarige jongen, afkomstig uit Breda om het leven kwam.
Het slachtoffer reed als bestuurder, samen met een even oude neef uit Breda, rond 03.30 uur over de Lijndonk. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de auto van de weg en kwam via de berm terecht in de naast gelegen sloot. Beide jongens droegen geen autogordel en werden op dat moment uit de auto geslingerd. Vervolgens sloeg de auto over kop en kwam tot stilstand. Het slachtoffer was op slag dood. Zijn neef werd met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis te Breda. Hij blijkt niet ernstig verwond te zijn.
De Unit Forensische Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook werden er een aantal getuigenverklaringen opgenomen. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van alcoholmisbruik.

Twaalf bestuurders aangehouden tijdens alcoholcontrole

RAAMSDONKVEER/Oosterhout In de late avond van vrijdag 21 april en de vroege ochtend van zaterdag 22 april, hebben agenten een districtelijke alcoholcontrole ingesteld. In totaal werden er 12 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Hiervan overschreden 3 bestuurders net de toegestane hoeveelheid en kregen een rijverbod van beperkte duur opgelegd. Van de 9 overgebleven bestuurders bleken 2 bestuurders, beginnend bestuurder te zijn. De controle vond plaats op verschillende locaties in Oosterhout en in Raamsdonkveer. De genuttigde hoeveelheid alcohol lag tussen de 06 en
1,6 promille.

Tijdens de controle op de Leijsenhoek te Oosterhout bleken 4 bestuurders onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Hoogst gemeten promillage betrof 1,1.

De beginnende bestuurders, een man van 19 jaar, afkomstig uit Oosterhout en een 23 jarige vrouw afkomstig uit Waalwijk, werden beiden aangehouden omdat de verlaagde grens van 88 Ug/l voor hen van toepassing was.
Sinds 01 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 zijn rijbewijs heeft gehaald. Doel van de nieuwe regels is de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. Beiden kregen uiteraard een proces verbaal en werd er een rijverbod opgelegd.

Een 35 jarige automobilist uit Oosterhout was erg hardleers. Tijdens controle bleek ook hij onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest wees uit dat hij ruim drie maal te toegestane hoeveelheid, namelijk 680 ug/l, zijnde 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Dit was reden om het rijbewijs van de man meteen in te vorderen. Uiteraard kreeg hij ook een proces verbaal en een rijverbod.
Dat niet iedere bestuurder onder de indruk is van een enorme boete bleek een uurtje later. Agenten zagen dezelfde man op de Keiweg te Oosterhout wederom een auto besturen. Een aanhouding bleef natuurlijk niet uit.

Ongeval na drankmisbruik

OOSTERHOUT Zaterdagochtend tegen 04.30 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats op de Rijksweg A27 te Oosterhout. Gearriveerde agenten troffen op de Rijksweg een 45 jarige bestuurster uit sHeerenberg aan die kort daarvoor met haar auto tegen de vangrail gereden was. Na de aanrijding probeerde de bestuurster nog met haar auto weg te rijden wat, gezien de staat van de auto, niet meer lukte. De bestuurster werd door de agenten aangehouden en overgebracht. Een ademtest op het politiebureau wees uit dat de vrouw 555 Ug/l, zijnde
1,25 promille alcohol in haar bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 6 uren, kon ze huiswaarts keren.

Moeder verziekt kinderfeest

WAALWIJK Agenten hebben, op de 12^de verjaardag van een meisje afkomstig uit Oosterhout, zowel moeder (35 jaar) als dochter aangehouden voor winkeldiefstal.
Beiden hadden een bezoek gebracht aan een speelgoedzaak in winkelcentrum De Els te Waalwijk. Na diverse leuke cadeautjes uitgezocht te hebben, verlieten ze de winkel zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Een beveiligingsmedewerker greep de vrouw in haar kraag en droeg ze over aan de politie. De goederen die het tweetal meenamen, betreffen een cd-speler, skeelers, een spelletje en een schrijfzet. In plaats van de verjaardag thuis met familie en gezelligheid te vieren, belandden de twee in een kaal ophoudlokaal van de politie, zonder slingers.

Man aangehouden voor mishandeling

WAALWIJK Agenten hebben zaterdagmorgen, kort na 04.00 uur, een 20 jarige man, afkomstig uit Waalwijk aangehouden voor mishandeling. De verdachte was eerder die nacht uit een horecagelegenheid gezet omdat hij ruzie zocht met een 19 jarige plaatsgenoot. Rond 04.00 uur verliet de plaatsgenoot de horecagelegenheid en liep naar zijn fiets in de Grotestraat te Waalwijk. Plotseling voelde hij, dat hij van achteren een harde duw kreeg. Hierdoor belandde hij met zijn gezicht tegen het raam van de horecagelegenheid. Omstanders die dit zagen gebeuren schoten te hulp. Enkele portiers grepen de verdachte vast en brachten hem, in afwachting op de politie, naar een horecagelegenheid. Daar hebber de gealarmeerde agenten vervolgens de verdachte overgenomen.

HANK Vrijdagavond, om 18.20 uur, hebben agenten een 20 jarige man, afkomstig uit Hank aangehouden voor mishandeling. Kort voor zijn aanhouding had hij een kennis van zijn zus, een 14 jarige meisje uit Hank, op de skatebaan in de Zwaanstraat, in het gezicht geslagen. Als reden gaf hij op dat het slachtoffer zijn zusje niet moest lastig vallen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt

Mannen aangehouden voor baldadigheid en vernieling

ALMKERK Agenten hebben zaterdagmorgen, tegen 01.45 uur, op de Voorstraat twee mannen van 18 en 20 jaar aangehouden, voor vernieling en baldadigheid.
De mannen, beiden afkomstig uit Almkerk, hadden kort voor hun aanhouding, een vlaggenmast uit een tuin van een woning getrokken waarmee ze aan de haal gingen. De bedoeling van de mannen was betreffende mast, als geintje, weg te zetten in een andere tuin. Dit grapje komt hun duur te staan. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt diefstal auto

HANK De politie is gestart met een onderzoek naar de diefstal van een bedrijfswagen. Zaterdag werd er een uitgebreide aangifte van de diefstal opgenomen.
Tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagochtend 08.30 uur, hebben onbekenden in de Warmondstraat te Hank een bedrijfswagen weggehaald. De auto, stond voor de diefstal, afgesloten geparkeerd bij de woning van de 45 jarige aangever. Het betreft een grijze Nissan Patrol, voorzien van het kenteken 92-BT-HG.

86 jarige vrouw van tas beroofd

DONGEN De politie is gestart met een onderzoek naar de beroving van een handtas van een 86 jarige vrouw uit Dongen. De vrouw liep zaterdagmiddag vanaf de Middellaan het Dongepark in. In haar rechter hand droeg ze haar handtas en een blauw gekleurde plastic tas. Plotseling werd ze van rechts ingehaald door een onbekende man op een bromfiets. De bestuurder griste in het voorbijgaan haar handtas en de plastic zak uit haar hand. Hij vervolgde zijn weg het Dongepark in. Het slachtoffer was na deze daad hevig geëmotioneerd en kon de politie weinig informatie verschaffen over het signalement. Mochten er getuigen zijn die informatie hebben waarmee de politie verder kan met het onderzoek, neem dan contact op, via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Desirée Brabers