2e persbericht van zondag 23 april 2006

Eindhoven, 23-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: 2.863 blaastesten, 31 aanhoudingen en 4 invorderingen rijbewijs bij grote alcoholcontrole

Vanaf zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 04.00 uur controleerden 70 agenten in de regio Brabant Zuid-Oost bestuurders op alcoholmisbruik. Tijdens de actie - die deel uitmaakt van een landelijke alcoholcontrole ondergingen in totaal 2.863 bestuurders een blaastest. Van de 31 aangehouden bestuurders hadden er 29 te diep in het glaasje gekeken. Vier bestuurders hadden zoveel op dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Bij een van hen, een 32-jarige Pool, werd maar liefst een promillage van ruim 1,8 gemeten. Bestuurders met meer dan 1,5 promille alcohol in hun bloed hebben tweehonderd (!) keer zoveel kans een ongeval te veroorzaken dan nuchtere bestuurders. Hij werd zondagochtend om 2.10 uur aangehouden op de Helmondseweg in Aarle-Rixtel. Het BOB-team was ook actief in de regio tijdens de alcoholcontrole en beloonde nuchtere bestuurders met kleine presentjes vanwege hun verantwoordelijkheid die ze in het verkeer nemen.

Eindhoven: Politie houdt drie verdachten van woninginbraak aan

De politie wist zondagochtend omstreeks 6.00 uur drie verdachten aan te houden die verdacht worden van inbraak in woningen en/of autos. Het gaat om drie mannen uit Gouda in de leeftijd van 19, 22 en 25 jaar. Tijdens een surveillance over de Hoogstraat zagen de agenten twee mannen uit een gangpad komen lopen en de straat oversteken waar een derde persoon liep. Omdat er in deze omgeving recentelijk diverse auto- en woninginbraken plaatsvonden, werd hen gevraagd wat ze deden. Een van de verdachten antwoordde dat ze op zoek waren naar een uitgaansgelegenheid. Daarop besloten de agenten door te vragen en werd naar hun identiteit gevraagd. Vervolgens zette een van de verdachten het op een lopen. Achterna gezeten door de politie, wist de man in de Christinastraat in een aldaar geparkeerde auto te stappen en hard weg te rijden. De politie wist de man met zijn voertuig in de Hoogstraat tot stoppen te dwingen en werd de man, de 19-jarige, alsnog aangehouden. Zijn kompanen werden vijf minuten eerder aangehouden in de Hoogstraat. Alledrie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt vechtersbazen aan

De politie hield zondagmorgen omstreeks 4.40 uur op de Bomansplaats vijf Eindhovenaren aan in de leeftijd van 15, 19 (2x), 21 en 24 jaar aan. Zonder enige aanleiding sloegen en schopten zij op de Stratumsedijk twee stadgenoten in de leeftijd van 21 jaar van hun fiets. De twee slachtoffers moesten zich in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven laten behandelen aan hun verwondingen. Een alerte getuige kon de politie vertellen waar de verdachten zich ophielden. Inmiddels deed een van de slachtoffers aangifte van de mishandeling. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt automobilist zonder rijbewijs aan

De politie heeft zondagochtend omstreeks 3.30 uur in de Leostraat een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto, terwijl hij geen rijbewijs heeft. Ook had de man geen legitimatiepapieren bij zich. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Autodiefstal

Zondagochtend omstreeks 5.00 uur werd er een zwarte Volkswagen Golf, type TDI gestolen. De auto stond geparkeerd in de Korenaar. De 24-jarige eigenaar hoorde dat de motor van zijn auto gestart werd en vervolgens wegreed. In het voertuig met kenteken 66-GB-JP en 18 inch wielen, lagen een pinpas, rijbewijs en een jack.

Veldhoven: Politie pakt vandaal op

Een 18-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen omstreeks 4.15 uur aangehouden op de Oude Kerkstraat. Getuigen zagen de man eerst tegen een deur van een woning plassen en hierna een bloembak uit een tuin stelen. De inhoud van de bloembak gooide hij vervolgens op straat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Diefstal auto

Zondag tussen 0.01 en 9.45 uur is een donkerblauwe Volkswagen Golf met het kenteken 48-DV-DZ gestolen. Het voertuig stond geparkeerd in de Lepelkesweg.

Valkenswaard: Politie houdt verdachte van mishandeling aan

Een 36-jarige man uit Valkenswaard werd zondagmorgen om 3.30 uur op de Markt door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 17-jarige jongen uit Zeewolde. Het slachtoffer deed aangifte van deze mishandeling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Politie vordert rijbewijs in van te hard rijdende taxichauffeur

Een 39-jarige taxichauffeur uit Antwerpen (België) moest zondagmorgen omstreeks 5.00 uur zijn rijbewijs afgeven aan de politie. Dat gebeurde in de Tamboer waar de taxichauffeur passagiers liet uitstappen. De man reed op diverse wegen binnen de bebouwde kom in Valkenswaard met veel te hoge snelheid. Daarbij reed hij soms meer dan vijftig kilometer harder dan de maximum toegestane snelheid. Met dezelfde snelheden reed hij over vijftig kilometer wegen in Bergeijk. Naast invordering van zijn rijbewijs is tegen de hardrijder proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Motorrijder gewond na botsing met overstekende hond

Een 51-jarige Nederlandse motorrijder uit Hamont-Achel kwam zondagmiddag op de Grensweg omstreeks 14.45 uur met zijn motorfiets ongelukkig ten val waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Oorzaak was een overstekende hond. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Neerpelt (België).