Terrein Ericsson Telecommunicatie één dag strijdtoneel klassieke autos

BREDA, 20060419 -- Zondagochtend 23 april rond 10:30 uur is het terrein bij Ericsson Telecommunicatie B.V. te Rijen het strijdtoneel voor "De Zes Uren Van Breda". Op dat tijdstip zullen ruim 130 klassieke automobielen de poorten van de telecomgigant aandoen voor een tussenstop tijdens deze rally voor auto's van voor 1979. Talloze Austins, Volvo's, en MG's zullen voor de achtste maal op een rij weer meedoen, net als ook een Packard uit 1924 en een zeer bijzondere Alfa Romeo uit 1936.


De zes uren van Breda is een zogenaamd rittensportevenement. Bij rittensport gaat het erom om met een auto binnen een bepaalde tijd met zo min mogelijk fouten een bepaald parcours af te leggen. Equipes bestaan uit een chauffeur en een navigator. De navigator berekent de juiste route, de chauffeur let op de verschillende controlebordjes onderweg. Er zijn meerdere bekers te winnen: per klassement, per merk en per traject. Het is een kwestie de juiste puzzelregels kennen en die toepassen. Deelnemers dienen zich bovendien aan de normale verkeer en gedragsregels te houden, want alles vindt plaats op de openbare weg.

Voor meer informatie over De Zes Uren Van Breda kijk op www.zesuurvanbreda.info Voor meer informatie over rittensportclub de Baronierijders, kijk op www.baronierijders.nl