Gemeente Zwolle

Nieuwe college maakt kennis met de stad in de Week van de Aanloop


Datum uitgave: 19-04-2006
Afwisselend programma in teken van motto: Samen voor Zwolle. Het nieuwe college is geïnstalleerd en gaat vol ambities aan de slag. Richtinggevend daarbij is het collegeprogramma. Daarin staan de inwoners van Zwolle centraal. Samen met de inwoners wil het college de stad maken. Vandaar de titel van het collegeakkoord: Samen voor Zwolle. ´Open communiceren met de inwoners uit de stad´. Dat is een van de voornemens van het nieuwe college. Wat dat betreft voegt het de daad bij het woord, met de Week van de Aanloop. Want van 24 tot en met 27 april gaan burgemeester en wethouders op bezoek bij inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen voor een eerste kennismaking. Het college heeft veel uitnodigingen ontvangen. Daaruit is het volgende programma samengesteld, op basis van de vijf speerpunten uit het collegeprogramma.

Programma op hoofdlijnen
Maandag 24 april
De eerste dag staat in het teken van het thema: Samen leven in Zwolle, ofwel wonen en leefbaarheid. Het college gaat onder meer naar DeltaWonen, Berkumstede en recreatieproject Natuurmonumenten en WV Diezerpoort. De lunch wordt genuttigd bij de redactie van De Stentor. De week begint bij basisschool De Schatkamer in Stadshagen. Daar zal burgemeester Meijer het Burgerjaarverslag 2005 officieel presenteren.

Dinsdag 25 april
Deze dag heeft twee thema's: Samen zorgen voor Zwolle en Samen mobiel in Zwolle, ofwel welzijn en zorg en bereikbaarheid. Het college gaat onder meer naar Vogellanden, kindercentrum Travers en heeft een lunchgesprek met medewerkers van Icare. 's Middags is er een gesprek met verschillende partijen over bereikbaarheid. Ook wordt er gefietst en gewandeld.

Woensdag 26 april
Deze dag heeft als thema: Samen beleven in Zwolle, ofwel cultuur en sport. Het college begint met een work-out in Bewegingshuis Stadshagen. Daarna worden culturele uitstapjes gemaakt naar galerie Langhuis en Park de Wezenlanden. Er wordt geluncht bij Historisch Centrum Overijssel. De dag wordt afgesloten bij roeiverenigingen Boreas en ZRZV.

Donderdag 27 april
De laatste dag heeft als thema: Samen leren en werken in Zwolle, ofwel onderwijs, economie en arbeidsmarkt. Het college bezoekt onder meer Katholieke Pabo, Cibab en Bredeschool Holtenbroek. Bij Deltion wordt een presentatie gegeven door Deltion en Windesheim over onderwijsvernieuwing. 's Middags is het gezelschap aanwezig bij ondernemers op de Marslanden en de Wezo en wordt gediscusseerd met studenten. De Week wordt afgesloten met een informele slotbijeenkomst in het Stedelijk Museum Zwolle.

Uitnodiging
In de Week van de Aanloop kan het college helaas niet iedereen bezoeken. Daarom nodigt het college u van harte uit voor een informele kennismaking, op donderdag 27 april, van 17.00 tot 18.30 uur, in De Proosdij, Bethlehemkerkplein 35.

Wij stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via aanloop@zwolle.nl of telefonisch op (038) 498 20 01. Meer informatie over de week en het programma vindt u op www.aanloop.zwolle.nl.

Bron: afdeling communicatie

Datum van 19-04-2006 tot 02-05-2006