Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vertrouwelijke informatie nooit meer op straat bij telewerken

Groningen, 24 april 2006

Het in Groningen gevestigde bedrijf B&C Netservice heeft een handige en betrouwbare oplossing op de markt gebracht voor de vraag van veel organisaties naar gemakkelijk en veilig telewerken.

Werken voor de zaak gebeurt allang niet meer alleen op de zaak. Steeds meer organisaties hebben behoefte om medewerkers ook thuis en onderweg te laten werken met de informatie op het bedrijfsnetwerk. Maar hoe zorg je ervoor dat het netwerk niet met allerlei virussen of spyware vanaf privé-PC's wordt besmet? En er geen vertrouwelijke bedrijfsinformatie op plekken rondslingert waar ze niks te zoeken heeft? Om te voorzien in de behoefte van bedrijven in veilig en gemakkelijk telewerken ontwikkelde het Groningse bedrijf B&C Netservice onder de naam Celeres een handige oplossing.

Deze oplossing bestaat uit een USB-stick die systeembeheerders en managers geen nachtmerries bezorgt, omdat het maar één ding kan: een (thuis-)PC via internet veilig verbinden met het bedrijfsnetwerk. Via deze USB-stick kunnen computergebruikers van achter hun beeldscherm thuis of waar ook ter wereld bestanden raadplegen en bewerken op het netwerk van de zaak. Daarbij is het niet mogelijk om deze bestanden op te slaan op de USB-stick of de computer waarop ze aan het werk zijn. In omgekeerde richting kunnen er geen virussen van de gebruikte computer binnendringen in het bedrijfsnetwerk. Dat wordt gewaarborgd doordat Celeres geen gebruik maakt van het besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows). Sterker nog: Celeres werkt ook als de harde schijf defect is.

Op deze manier voorziet B&C Netservice in uiteenlopende behoeften van computergebruikers en bedrijven, scholen en overheidsdiensten. Op een manier die een minimum aan systeembeheer vraagt. De bijzondere USB-stick is handig voor thuiswerkers en medewerkers die veel onderweg zijn. Daarnaast biedt het een oplossing voor onderwijsinstellingen met een beperkt aantal computerwerkplekken. Via Celeres kunnen leerlingen en studenten, maar ook docenten vanuit huis werken op het netwerk van hun school of universiteit. Tenslotte kan Celeres zijn nut bewijzen voor organisaties die werken met informatie die absoluut niet in de openbaarheid mag komen, zoals politie, justitie of defensie. Met Celeres maakt B&C Netservice het 'buiten de poort' meenemen van informatie op gewone USB-sticks, cd-rom's of laptops overbodig

Naast groot gebruikersgemak met minimaal beheer garandeert Celeres ook veiligheid. Gebruikers kunnen hun Celeres USB-stick alleen gebruiken met een wachtwoord. Automatische updates zorgen ervoor dat Celeres ook duurzaam veilig blijft. En mocht een Celeres USB-stick onverhoopt zoekraken, dan is dat onhandig voor wie hem verliest. Maar een vinder met oneerlijke bedoelingen zal niets wijzer worden van zijn vondst.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Contact

Ylva Poelman
06-22 79 71 84
ylva@bnc.nl

B&C Netservice
050 - 850 69 70

Meer informatie

www.celeres.nl
-----------------------

---- --