Ingezonden persbericht


D-Link introduceert flip-style WLAN-telefoon

Rotterdam, 24 april 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, introduceert de eerste clam-shell draadloze breedbandtelefoon ter wereld. Het toestel maakt gebruikt van het SIP IP-technologieprotocol waardoor gebruikers gratis kunnen telefoneren wanneer ze zich in een draadloze WiFi-zone bevinden, thuis of in publieke hotspots.

De DPH-540 ziet eruit als een normale GSM en weegt slechts 120 gram. Het toestel heeft een kleurenscherm en lichtgevende toetsen. Een van de voordelen van de DPH-540 is, dat gebruikers zich niet bij hun computer hoeven te bevinden om het toestel te kunnen gebruiken. De telefoon maakt gebruik van het draadloze netwerk (802.11b/g) en het Session Initiation Protocol (SIP) IP-telefoonprotocol om te telefoneren.

De DPH-540 bevat de volgende functionaliteiten:

- e-mail (POP3);

- 10 snelheidstoetsen;

- 40 verschillende ringtonen;

- mute-functie;

- volumecontrole;

- SMS (indien dit ondersteund wordt door de serviceprovider);
- Caller ID;

- adresboek.

Met technologie als echo-annulering, packet delay-compensatie en lost packet recovery zal een VoIP-telefoontje via het draadloze netwerk klinken als een traditioneel telefoongesprek. De DPH-540 kan decoderen met wEP-, WPA- en WPA2-verhoogde beveiliging.

De telefoon wordt in Nederland gelanceerd in het derde kwartaal van 2006 en zal naar inschatting beschikbaar zijn vanaf 220 euro inclusief btw.

Einde bericht

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, testverzoeken of fotomateriaal: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Eric Marchal
Tel.: +32 (0)2 517 71 11
E-mail: eric.marchal@dlink.be
www.dlink.nl

For further information please visit: www.dlink.nl. D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.