NOVA

24-04-2006

Advocaten Holleeder slaan terug
Uit protest liepen ze gisteren weg uit de rechtszaal, nog voor aanvang van het verhoor van een anonieme getuige die een belastende verklaring zou afleggen in de zaak tegen topcrimineel Willem Holleeder en zijn medeverdachten. De advocaten Menno van Galen en Rutger Lonterman vinden dat ze te weinig voorbereidingstijd hebben gekregen. Vanavond zijn ze te gast in de studio.

School stort zich op Europa
Nederlanders lopen niet erg warm meer voor Europa. Maar voor staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Atzo Nicolaï die burgers liefde en begrip wil bijbrengen voor de Europese gedachte, gloort er hoop. Scholieren van het Marnixcollege in Ede hebben zich op Europa gestort. Ze ontwikkelden een compleet lespakket op DVD.

Interview met Philip Roth
De worsteling van een man - een doorsnee man - met zijn sterfelijkheid. Dat is het thema van de nieuwe roman Alleman - of Elckerlyc - van de wereldberoemde Amerikaanse schrijver Philip Roth. Roth geeft nooit interviews maar maakte een uitzondering voor Volkskrant redacteur Michaël Zeeman.

Den Haag Vandaag: VVD-lijsttrekkersdebat
Den Haag Vandaag doet verslag van het eerste debat tussen de VVD-kandidaatlijsttrekkers Mark Rutte, Rita Verdonk en Jelleke Veenendaal.

Presentatie: Jeroen Pauw en Pim van Galen
(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht

Elite: politieke rol monarchie inperken of afschaffen

Schuurman en Teeuwen bij opnames 'Interview' in VS