Ingezonden persbericht


Dag van het Vakcentrum 2006

De consument beslist!

Op dinsdag 25 april 2006 organiseert het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandige ondernemers in de levensmiddelendetailhandel, de Dag van het Vakcentrum 2006 in Spant! Bussum. Aanvang van het congres is 14.00 uur.

Het wordt een bijzondere dag omdat wij ook vieren dat Herman van der Geest 25 jaar voorzitter van het Vakcentrum is. Een jubileum dat tijdens de Dag van het Vakcentrum uitgebreid belicht wordt. Direct na het congres is er gelegenheid om de jubilaris te feliciteren.

Het thema voor de Dag van het Vakcentrum 2006 is 'De consument beslist!'. Hoe consumenten tot de keuze voor een bepaalde supermarkt en aankoopbeslissingen komen, wat de beïnvloedingsstrategie van een A-merkfabrikant is, wat de rol van het 'private label' is en waarom de ene winkelorganisatie kiest voor samenwerking met zelfstandige ondernemers, terwijl de andere juist voor filiaalvorming gaat?

De antwoorden op deze vragen hopen wij met u te krijgen tijdens het congres, waar onder leiding van dagvoorzitter Fons de Poel steeds twee deskundigen de discussie met elkaar aangaan over de gunst van de consument, die uiteindelijk beslist.

De discussie 'Filialen of zelfstandig' wordt gevoerd door de heren Jaap Lagerweij van Plus Retail en Max Pietersma van Hoogvliet, terwijl Harry Brouwer van Unilever in debat gaat met Harry Bruijniks van Laurus over de vraag 'A-merk of private label'. Met een geavanceerd stemsysteem hebben de bezoekers van het congres een actieve bijdrage aan de discussies.

De staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip, geeft aansluitend haar visie op het congresthema, 'De consument beslist!'

De Dag van het Vakcentrum is een evenement waar de hele branche aanwezig is. Ondernemers, vertegenwoordigers van commerciële- en franchiseorganisaties, handel en industrie, pers, werknemersorganisaties, overheid en politiek en anderen die op enige wijze iets in de bedrijfstak betekenen. Een gelegenheid waarbij niemand mag ontbreken!

Einde persbericht


---

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie neemt u contact op met Barend Koelman of Paul Jansen van het Vakcentrum, telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Met vriendelijke groeten,

Paul Jansen, communicatie Vakcentrum
Blekerijlaan 1
3447 GR Woerden
T (0348) 41 97 71
F (0348) 42 18 01
I www.vakcentrum.nl
E p.jansen@vakcentrum.nl
M (0653) 30 31 60