Ingezonden persbericht


Leiden, 13 april 2006

PERSUITNODIGING

Twee kinderjury's bezochten de afgelopen weken zes genomineerde kinderprojecten van Stichting Kinderpostzegels Nederland. Hun favoriet maken ze op dinsdag 25 april bekend op Attractiepark Duinrell. Onder toeziend oog van 250 kinderen overhandigen de juryleden de Nationale Kinderkroon 2006 aan het winnende project. U bent van harte uitgenodigd voor de manifestatie.

Wanneer: dinsdag 25 april
Waar: Duinrell, Zomertheater, Wassenaar Hoe laat: ontvangst vanaf 10.00 uur

Primeur
Vóór de uitreiking, een primeur. Roel Felius en Glenn Eilbracht treden voor het eerst samen op met hun nieuwe single 'STOP!'. Roel heeft het Junior Songfestival 2003 gewonnen en Glenn heeft een weblog tegen pesten. Met hun single willen ze pesters aan het denken zetten. Na het optreden reikt Ben Ketting van het kinderprogramma blinQ de publieksprijs uit. Hiervoor konden kinderen de afgelopen weken via de website van blinQ hun stem uitbrengen. De manifestatie wordt gepresenteerd door Paula Udondek, bekend van onder andere 'Get the Picture'.

Nominaties
Kinderpostzegels steunt ieder jaar honderden projecten in binnen- en buitenland. Dankzij de Nationale Kinderkroon kunnen kinderen die aan de Kinderpostzegelactie hebben meegedaan, heel direct in aanraking komen met enkele Nederlandse initiatieven. De genomineerde projecten staan in het teken van het jaarthema 'Veilig Verder'. Ze leveren elk op hun eigen manier een bijzondere bijdrage aan een veilige leefomgeving voor kinderen (zie bijlage voor een overzicht). De Nationale Kinderkroon wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Aanmelden
Graag horen we voor woensdag 19 april of u bij de uitreiking aanwezig bent. U kunt zich telefonisch aanmelden bij Hannah Wiegerinck via (071) 525 98 00, mobiel 06-267 060 89 of hwiegerinck@skn.nl. Ook met vragen over het programma kunt u bij haar te terecht. Op www.kinderpostzegels.nl staat meer achtergrondinformatie.

Bijlage: - programma

- beschrijving van de zes genomineerde projecten
- routebeschrijving.

Programma

Uitreiking Nationale Kinderkroon 2006
Dinsdag 25 april a.s. vanaf 10.00 uur, attractiepark Duinrell te Wassenaar

10.00 uur Ontvangst

10.45 uur Opening

Aangenaam: de juryleden

Primeur: optreden van Roel Felius en Glenn Eilbracht met hun single 'STOP!'

De juryleden geven een kijkje achter de schermen bij de genomineerde projecten

Ben Ketting reikt op muzikale wijze de publieksprijs uit

Bekendmaking winnaar van de Nationale Kinderkroon 2006

12.00 uur Gelegenheid tot napraten met een hapje en een drankje

13.00 uur Einde bijeenkomst

---- --
Beschrijving van de genomineerde projecten

Conflict
'Conflict' is een theatervoorstelling van Stichting Muziektheater Briza over de problemen van leven in een multiculturele samenleving. Onderwerpen als jaloezie, geloof, vooroordelen en liefde staan centraal. De voorstelling is gebaseerd op de verhalen van de Nederlands-Marokkaanse schrijver Khalid Boudou.

Geldkoffer
De 'Geldkoffer' is een lespakket van het NIBUD. Het lesprogramma leert kinderen uit groep 6, 7 en 8 om te gaan met geld. Het maakt hen duidelijk hoe ze keuzes kunnen maken, hoe ze moeten budgetteren en wat de financiële consequenties zijn van bepaalde keuzes.

DVD kindermishandeling
De DVD 'Kindermishandeling: wat is het en hoe kan je het stoppen?' is een initiatief van het Marietje Kessels Project Tilburg. De film is voor kinderen van 10 tot 14 jaar en voor ouders en leerkrachten. Het is een aangrijpende film over kinderen die mishandeld worden.

Sterkamp
Stichting de Ster organiseert 'Sterkampen' voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die onzeker zijn. Ze leren tijdens de kampen om voor zichzelf op te komen en meer zelfvertrouwen op te bouwen. Zo doen ze rollenspellen en bespreken ze hoe ze met lastige situaties kunnen omgaan.

Pijnpaspoort
Het 'Pijnpaspoort' is een kleurrijk boekje van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMC Utrecht. In het paspoort kunnen kinderen aangeven wat ze wel en niet fijn vinden tijdens medische behandelingen. Zo weten dokters en verplegers hoe zij om moeten gaan met de kinderen.

Roadtrips
Het project 'Roadtrips' van Stichting MaroquiStars bestaat uit sportdagen, huiskamerdiscussies en politieke debatten en is bedoeld voor middelbare scholieren van vmbo, havo en vwo. Jongeren met verschillende culturele achtergronden werken zo samen en leren van elkaar.

---- --
Routebeschrijving

Attractiepark Duinrell (Zomertheater)
Adres: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

Openbaar Vervoer vanaf Den Haag Centraal Station
Bus 43 Den Haag - Leiden. Halte 'Van Oldenbarneveldweg' uitstappen; Overstappen op buslijn 90 richting Haarlem. Of
Bus 90 Den Haag - Haarlem. Halte Duinrell (Dr. Mansveltkade) uitstappen.

Auto
UTRECHT- DUINRELL (ca. 45 min.)*
A12 richting Den Haag;
Afslag Amsterdam (A4);
Afslag richting Leidschendam/Wassenaar (N14);
Volg de N14 richting Wassenaar;
Vanaf hier staat Duinrell op de ANWB-borden aangegeven; U neemt de eerste oprit (Attractiepark Duinrell) aan uw rechterhand.

ROTTERDAM - DUINRELL (ca. 30 min.)*
A13 volgen richting Den Haag;
Afslag Leidschendam, Den Haag-Leidschenveen, Amsterdam; Afslag richting Leidschendam/Wassenaar (N14);
Volg de N14 richting Wassenaar;
Vanaf hier staat Duinrell op de ANWB-borden aangegeven; U neemt de eerste oprit (attractiepark Duinrell) aan uw rechterhand.

AMSTERDAM - DUINRELL (ca. 30 min.)*
Volg de A44 richting Den Haag-Centrum;
Vanaf hier staat Duinrell op de ANWB-borden aangegeven; U neemt de eerste oprit (Attractiepark Duinrell) aan uw rechterhand. (*) tijdsindicatie zonder file

---- --