Gemeente Coevorden

Informatieavond op 25 april over milieueffectrapport en bestemmingsplan Europark

Het college van burgemeester en wethouders heeft eind 2004 besloten een milieueffectrapport te laten uitvoeren over de bestemmingsplannen Heege-West 2 en Heege-West 3. In deze bestemmingsplannen is de bedrijvenbestemming van het Nederlandse deel van bedrijventerrein Europark geregeld. Deze bestemmingsplannen worden samengevoegd in het nieuwe bestemmingsplan Europark Heege-West. Het milieueffectrapport voor dit nieuwe bestemmingsplan is nu gereed.

Het gemeentebestuur hecht eraan om de inwoners van Coevorden allereerst persoonlijk te informeren over de inhoud en betekenis van het milieueffectrapport en het nieuwe bestemmingsplan Europark Heege-West. Daarom organiseert de gemeente Coevorden op dinsdagavond 25 april vanaf 19:30 uur in scholengemeenschap De Nieuwe Veste een informatieavond over de inhoud en de betekenis van het milieueffectrapport en het bestemmingsplan Europark Heege-West. De raadsleden van de commissie wonen, economie en leefomgeving zullen zich niet eerder dan maandagavond 15 mei buigen over de inhoud van het milieueffectrapport.

In januari 2005 is de procedure gestart met de publicatie van de startnotitie voor de mer. Op basis van deze startnotitie heeft de commissie voor de milieueffectrapportage in maart 2005 zijn advies voor richtlijnen voor het milieueffectrapportage opgesteld. Deze richtlijnen zijn in mei 2005 vastgesteld door de gemeenteraad. Met inachtneming van deze richtlijnen is nu een milieueffectrapport opgesteld.