Vereniging Nederlandse Gemeenten

TERMIJN VERLENGD OM PROBLEMEN MET WOZ-GRENZEN BIJ HUURWONINGEN TE MELDEN

Gemeenten hebben tot 25 april a.s. de tijd om bij VROM eventuele problemen met de gestelde WOZ-grenzen te melden. Oorspronkelijk was de uiterste indieningstermijn gesteld op 1 april. Op verzoek van de VNG is de termijn verlengd.

In haar brief van 17 maart 2006 over de beantwoording van de vragen uit het Algemeen Overleg van 22 februari 2006 (pag 8 en 9), stelt de minister gemeenten in de gelegenheid om hun argumenten met betrekking tot aanpassing van de WOZ-waardengrenzen aan VROM voor te leggen. Dit doet zij naar aanleiding van de vele verzoeken vanuit de Kamer om meer maatwerk voor gemeenten.

De minister geeft in haar brief aan dat maatwerk slechts in uitzonderlijke gevallen op gemeenteniveau geëigend kan zijn. Dit betekent dat gemeenten met hele goede argumenten moeten komen om de grenzen aan te passen. Bijzondere aandacht van de minister gaat uit naar díe situaties waar in een centrumgemeente een substantiële discrepantie bestaat met het landelijke percentage van 75% voor de gereguleerde voorraad.

Oproep VNG
De VNG verzoekt de gemeenten - die voorzien dat ze problemen ondervinden met de gestelde WOZ-grenzen- om gebruik te maken van de mogelijkheid om dit bij VROM te melden. Graag ontvangen wij een kopie van uw melding. Deze kunt u mailen naar odette.nollen@vng.nl.


* Brief Minister Dekker (17 maart 2006 60 Kb)
* VNG-net dossier Huurbeleid