Ingezonden persbericht


Persuitnodiging: Introductie ISO 20000

Beste redactie,

Op dinsdag 25 april organiseren NEN en ITSMF een introductiebijeenkomst met als onderwerp ISO 20000. Beide organisatoren nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt u aanmelden door een email te sturen naar info@itsmf.nl.

ISO 20000 is de spiksplinternieuwe norm voor IT-dienstverlening. De norm beschrijft wat een IT-dienstverlener (dat hoeft geen commerciële te zijn!) ingericht moet hebben om gecertificeerd te kunnen worden. ITSMF verwacht dat ISO 20000 in de nabije jaren uit zal groeien tot het belangrijkste instrument voor IT-dienstverleners om de kwaliteit van hun dienstverlening te managen. Ook verwacht ITSMF dat een ISO 20000 certificering heel snel een ' knock-out' criterium zal worden bij outsourcingstenders.

Tijdens de introductiebijeenkomst zal een uitgebreide introductie worden gegeven over ISO 20000. Verder wordt aan de hand van praktijkcases ingegaan op de mogelijke toepassingen van ISO 20000. Het programma is bijgevoegd bij deze mail. Ook zal ITSMF haar plannen met ISO 20000 toelichten, met name rond het ondersteunen van een 'early adaptors group' en het opzetten van de accreditatie t.b.v. de certificering van IT-dienstveleners.

Na de introductiebijeenkomst is er gelegenheid om verantwoordelijken van NEN en ITSMF en inhoudelijke specialisten te interviewen.

De introductiebijeenkomst vind plaats in het hoofdkantoor van NEN, Vlinderweg 6 te Delft, van 13:00 uur tot 16:30 uur. Deelname kan uitsluitend door u aan te melden via info@itsmf.nl. U ontvangt dan ook een routebeschrijving.

Vriendelijke groet,

Arjen Droog, bestuurslid ITSMF
Gertjan van den Akker, NEN

Vooraf meer informatie? Bel/mail Arjen Droog van ITSMF op 06-38106208 of via arjen.droog@itsmf.nl.

NEN is hét kennisnetwerk van normen en regelgeving. (www.nen.nl) ITSMF is de brancheorganisatie voor ICT-dienstverleners en hun afnemers. (www.itsmf.nl)