Gemeente Nederbetuwe


Militaire oefening in het Rivierengebied
20 april 2006

Militaire oefening in het Rivierengebied
Vanaf dinsdagmorgen 25 april om 8.00 uur tot donderdagavond 27 april om 20.00 uur houdt het militaire Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre van het Regionaal Militair Commando Oost een oefening om leerling-verkenners in de praktijk op te leiden (het verzamelen van gegevens over de tegenstander).

De verkenners hebben de beschikking over YPR-en, dat zijn lichte rupsvoertuigen. Het gebied waar de oefening plaatsvindt ligt globaal tussen Rhenen, Ochten, Enspijk (afslag 15, A2) en Diefdijk (afslag 13, A2).

In principe wordt de bebouwde kom gemeden van de plaatsen binnen het gebied. Door de oefenende eenheid zal voor het gebruik van particuliere terreinen of objecten toestemming van eigenaar of beheerder worden gevraagd. En wanneer de wegen worden vervuild, zullen deze zo spoedig mogelijk worden schoongeveegd.

Tijdens de gehele oefening is het niet toegestaan om gebruik te maken van oefenmunitie. Met de rupsvoertuigen wordt alleen bij daglicht gereden, de voertuigen worden alleen afgetankt op locaties met een vloeistofdichte ondergrond en alle verplaatsingen gaan over wegen die zijn opengesteld voor het normale verkeer.

Schade
Indien, ondanks voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, dan kunt u dit melden. Noteer zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. De melding zendt u aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 20703, 2500 ES Den Haag, tel. 070-3396701

Informatie
Vragen over de oefening: Bureau Communicatie en Externe Betrekkingen van het Regionaal Militair Commando Oost, telefoon 0341-476206.

Klachten
Klachten over de oefening; neem contact op met: Bureau Opleidingen & Training van het Regionaal Militair Commando Oost, telefoon 0341-476032.