Gemeente Boekel


Overzicht Commissievergaderingen gemeente Boekel

De raadscommissies van de gemeente Boekel vergaderen op 25, 26 en 27 april aanstaande. De vergaderingen zijn openbaar en starten om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Boekel. De aanvangstijd is dus een half uur later dan dat u tot op heden gewend was. U bent van harte welkom bij deze vergaderingen. Onderstaand vindt u de agendapunten van de vergaderingen. Algemene Zaken (dinsdag 25 april 2006 om 20.00 uur)
1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Spreekrecht voor burgers

4. Raadsvoorstel tot het vaststellen van jaarverslag en jaarrekening 2005
5. Raadsvoorstel inzake het beleidskader 2007 van de Hulpverleningsdienst Brabant-Noord en Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord Toelichting: op basis van het beleidskader 2007 wordt de beleidsbegroting voor 2007 opgesteld. De raad kan door te reageren op het beleidskader de begroting voor 2007 van de Hulpverleningsdienst en het Meldcentrum en de bijdrage van de gemeente Boekel daaraan al in het voortraject beïnvloeden.
6. Raadsvoorstel inzake gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Toelichting: het voorstel behelst de gemeenschappelijke regeling Hulpverleningsdienst Brabant-Noord en de gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijk Meldcenturm Brabant-Noord om te vormen tot één nieuwe gemeenschappelijke regeling, te weten de Veiligheidsregio Brabant-Noord.
7. Raadsvoorstel tot vaststelling van de Verordening Brandweerzorg en Rampenbestrijding Boekel 2006 Toelichting: op grond van de Brandweerwet 1985 dient iedere gemeente te beschikken over een verordening waarin de organisatie, het beheer en de taak van de brandweer is geregeld. De raad van de gemeente Boekel heeft hiervoor in 1986 de wettelijk verplichte verordening vastgesteld. Thans wordt voorgesteld deze verordening te vervangen door een nieuwe verordening die beter is toegesneden op de huidige taak van rampbestrijding en crisisbeheersing.
8. Raadsvoorstel inzake advisering omtrent de representativiteit van de Stichting Boekelse Lokale Omroep Kring Toelichting: elke 5 jaar dient de gemeenteraad een advies uit te brengen aan het Commissariaat voor de Media over de representativiteit van de BLOK. Mede op basis van dit advies beslist het Commissariaat of aan de BLOK opnieuw zendtijd wordt toegewezen.
9. Raadsvoorstel tot vaststelling van de inspraakverordening Toelichting: de huidige inspraakverordening dateert van 1995. Door gewijzigde wetgeving dient de inspraakverordening te worden vervangen.
10. Raadsvoorstel inzake de afrekening Woonwagenschap Noord-Oost Noord-Brabant Toelichting: het voorstel heeft betrekking op de liquidatie van het voormalige Woonwagenschap. Om tot een definitieve afrekening te kunnen komen dient een besluit genomen te worden over de kosten van de bodemsanering van het voormalige regionale woonwagencentrum in Oss.
11. Mededelingen en ingekomen stukken

- Jaarverslag 2005 politiedistrict De Leijgraaf.
12. Vaststelling verslag vergadering d.d. 29 november 2005
13. Rondvraag

Grondgebiedzaken (woensdag 26 april 2006 om 20.00 uur)
1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Spreekrecht voor burgers.

4. Horen van indieners van zienswijzen en adviseren omtrent het raadsvoorstel inzake ontwerp-bestemmingsplan Lage Schoense, fase 3.
5. Presentatie door stedenbouwkundig bureau De Loods, hr. D. Peters, inzake planinvulling Prof. Van de Veldenstraat; gevolgd door voorlopig advies commissie over planinvulling.
6. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de exploitatie voor Lage Schoense, fase 3.
7. Raadsvoorstel tot het nemen van een bekostigingsbesluit voor Lage Schoense, fase 3.
8. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de exploitatie voor De Voskuilen, fase 3.
9. Mededelingen en ingekomen stukken.

- Mededeling inzake plan van aanpak bestaande gevallen van niet-gelegaliseerd gebruik van (bij)gebouwen t.b.v. bewoning in strijd met het bestemmingsplan.
- Mededeling inzake budgetbewaking dorpenplan Venhorst.
- Motie van de gemeente Haaksbergen inzake verzekeringsplicht providers UMTS-zenders.
- Brief d.d. 12 december 2005 van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders inzake de mogelijke privatisering van de kermisorganisatie.
- Brief d.d. 1 februari 2006 van het RMB met de begrotingsuitgangspunten voor 2007.
10. Vaststelling verslag vergadering d.d. 8, 9 en 14 maart 2006
11. Rondvraag

Bewonerszaken (donderdag 27 april 2006 om 20.00 uur)
1. Opening

2. Vaststelling agenda

3. Spreekrecht voor burgers

4. Raadsvoorstel inzake vaststelling van het verslag over de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand 2005
5. Raadsvoorstel inzake vaststelling van het verslag over de uitvoering IOAW, IOAZ en BBZ 2005
6. Raadsvoorstel tot opheffing van de Gemeenschappelijke regeling Zorgindicatie Brabant-Noordoost Toelichting: vanaf 1 januari 2005 zijn de gemeenten niet meer verantwoordelijk voor de AWBZ-indicatiestelling. Daarom kan thans de daarvoor in het leven geroepen gemeenschappelijke regeling worden opgeheven.
7. Raadsvoorstel inzake herziening onderwijsbegeleiding basisonderwijs Toelichting: een kabinetsvoornemen leidt ertoe dat gemeenten niet langer verplicht zijn schoolbegeleidingsdiensten in stand te houden. Het voorstel houdt dan ook in de overeenkomst met Giralis te beëindigen. Daarnaast wordt voorgesteld de gemeentelijke bijdrage voor schoolbegeleiding te handhaven en deze m.i.v. 1 augustus 2006 rechtstreeks beschikbaar te stellen aan de basisscholen.
8. Raadsvoorstel inzake aanleg sportpark Venhorst in het kader van het Dorpenplan Toelichting: het nieuwe sportpark voorziet o.a. in de aanleg van 2 nieuwe voetbalvelden, 2 korfbalvelden en de bouw van een korfbalaccommodatie alsmede in de aanleg van een parkeerterrein en een fiets/wandelpad. De raad wordt gevraagd in te stemmen met het ontwerp van het sportpark en hiervoor financiële middelen beschikbaar te stellen.
9. Raadsvoorstel inzake privatisering van de binnensportaccommodaties Toelichting: voorgesteld wordt een Stichting Binnensport Boekel jaarlijks een financiële bijdrage te verlenen in de exploitatie van de binnensportaccommodaties en een gebruiksvergoeding te verlenen t.b.v. het gymnastiekonderwijs.
10. Raadsvoorstel tot vaststelling van de subsidieverordening en het subsidieprogramma Toelichting: voorgesteld wordt een nieuwe, sterk vereenvoudigde, subsidieverordening vast te stellen. In het subsidieprogramma wordt het subsidiebeleid ten aanzien van verschillende instellingen vastgelegd.
11. Mededelingen en ingekomen stukken

12. Vaststelling verslag vergadering d.d. 2 februari 2006
13. Rondvraag

Spreekrecht voor burgers
Als burger kunt u tijdens commissievergaderingen de commissie toespreken door gebruik te maken van het spreekrecht voor burgers. Wilt u hiervan gebruik maken dan meldt u dit voor aanvang van de vergadering bij de griffier, mevr. Philipse. Daarbij graag aangeven over welk onderwerp u het woord wilt voeren. Bij het agendapunt ´spreekrecht voor burgers´ zal de voorzitter van de commissie u het woord geven. De spreektijd bedraagt, afhankelijk van het aantal sprekers, maximaal 5 minuten.

Wilt u stukken inzien?
Dan kunt u hiervoor terecht in het gemeentehuis en in de bibliotheek. In het gemeentehuis liggen, naast de voorstellen ook de achterliggende stukken voor u ter inzage. U kunt hier bij de publieksbalie naar vragen. Daarnaast kunt u op onze website www.boekel.nl alle voorstellen en ontwerpbesluiten lezen en eventueel printen. U vindt de stukken in het onderdeel Bestuur>Commissies>Agenda en notulen.