Gemeente De Marne


Wethouder Bakker opent tijdelijke Openbare Basisschool Lydinge

Op dinsdag 10 januari 2006 plaatste wethouder Bakker de eerste wand van het tijdelijk onderkomen van de school op het sportveldencomplex te Leens.

Dinsdag 25 april om 15.00 uur onthult wethouder Bakker het logo van het tijdelijk onderkomen en worden door de leerlingen van de school ballonnen opgelaten.

Met de bouw van de tijdelijke school maakt de gemeente een begin met de ontwikkeling van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in het dorp Leens.

Zoals wellicht bekend wil het gemeentebestuur van de gemeente De Marne in Leens een MFA realiseren. Een dergelijke gebouw kan de oplossing betekenen voor de bestaande huisvestingsproblematiek van de drie scholen te Leens. Om een MFA te realiseren heeft de gemeenteraad besloten, hiervoor de komende jaren geld te reserveren. Deze reserveringen zijn voldoende om het project in 2010 op te leveren.

Er is inmiddels een stuurgroep gevormd die bestaat uit vertegenwoordigers van de schoolbesturen, de gemeente en een projectleider. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verdere vormgeving van de MFA.